Clătite cu brânză topită pentru micul dejun

Cine preferă un mic dejun copios şi delicios va aprecia aceste clătite speciale, fine și gustoase, realizate din ingrediente simple. Aluatul este clasic, dar pe bază de smântână fermentată, iar în clătite se pune şi brânză topită.

Puteţi face cele mai bune clătite, fine și gustoase, pe bază de smântână fermentată. Acest mic dejun este dedicat şi amatorilor de brânză topită iar totul se realizează simplu și rapid.

Ingrediente:

-      2 ouă mari;

-      1 praf de sare;

-      1/2 lingură de zahăr;

-      200 g de smântână fermentată;

-      120 g de făină + 1/3 linguriță de bicarbonat de sodiu;

-      2 linguri de ulei;

-      250 ml de apă clocotită;

-      180 g de brânză topită (din congelator) sau cașcaval;

-      1 legătură de ceapă verde.

Mod de preparare: Spargeți ouăle într-un vas, adăugați sare, zahăr, smântână și amestecați cu telul. Combinați făina cu bicarbonat și încorporați amestecul în compoziția de ouă. Aluatul final trebuie să fie fără cocoloașe.

Adăugați uleiul și mai amestecați o dată aluatul. Treceți brânza topită congelată prin răzătoarea mare, o adăugați în aluat împreună cu ceapa verde și amestecați. Turnați apa clocotită în jet subțire, amestecând continuu cu telul.

Înfierbântați tigaia, o ungeți cu ulei, turnați aluat și îl repartizați pe suprafața tigăii. Prăjiți clătitele la foc mediu, până se rumenesc, apoi le întoarceți și le prăjiți timp de încă 1 minut.

Vizualizări: 1,450

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: