Mircea Lucescu a renunțat la doi jucători din lotul României!

Sâmbătă, 12 octombrie 2024, cu mai puțin de 12 ore înaintea partidei Cipru – România, din etapa 3 a Ligii Națiunilor, Mircea Lucescu a stabilit lotul de 23 de fotbaliști trecuți pe foaia de joc. Dintre cei 25 de jucători chemați la lot pentru acțiunea din octombrie, doi au fost lăsați pe dinafară de selecționer. 

Mircea Lucescu a convocat pentru acțiunea din octombrie a echipei naționale, respectiv pentru meciurile cu Cipru și Lituania din Liga Națiunilor, nu mai puțin de 25 de fotbaliști. Însă, în ziua primului duel, programat sâmbătă, cu Cipru, pe AEK Arena din Larnaca, „Il Luce” s-a văzut nevoit să renunțe la doi fotbaliști și să treacă doar 23 de nume pe foaia de joc. Iar potrivit site-ului UEFA.com, cei sacrificați de selecționer au fost Alexandru Pașcanu (26 de ani) și Victor Dican (24). Fundașul central al CFR-ului și mijlocașul Farului vor urmări partida Cipru – România doar din tribune, sperând totodată că Mircea Lucescu le va da o șansă la următoarea confruntare, programată marți, 15 octombrie, tot de la ora 21:45, pe terenul Lituaniei.

Trebuie precizat că nici Alexandru Pașcanu și nici Victor Dican nu și-au făcut debutul în tricoul primei reprezentative.

„Vom întâlni o echipă a Ciprului foarte ambițioasă. Ne-au impresionat prin forța lor de joc, cu agresivitatea cu care au făcut pressing, cu modul în care s-au apărat. Au avut ghinionul în meciul cu Kosovo de a primi acel gol din penalty. Toate echipele au șansa lor să câștige grupa. Am făcut 6 puncte, dar asta nu înseamnă nimic dacă nu câștigăm încă 6 puncte. Au făcut o echipă competitivă”, a declarat Mircea Lucescu, înainte de duelul Cipru – România.

Meciul  Cipru – România este programat să înceapă, sâmbătă seară, de la ora 21:45, pe AEK Arena din Larnaca, în a treia etapă din Liga Națiunilor la fotbal iar partida va fi transmisă în direct de Prima TV și va fi comentată de Emil Grădinescu și Costi Mocanu.

Cei 23 de jucători pe care îi va putea utiliza Mircea Lucescu la duelul Cipru – România:

    Portari: Florin Niță (1), Horațiu Moldovan (12), Ștefan Târnovanu (16)

    Fundași: Andrei Rațiu (2), Radu Drăgușin (3), Cristi Manea (4), Virgil Ghiță (5), Alex Chipciu (8), Nicușor Bancu (11), Andrei Burcă (15)

    Mijlocași: Marius Marin (6), Nicolae Stanciu (10), Ianis Hagi (14), Răzvan Marin (18), Darius Olaru (21), Alex Mitriță (22), Deian Sorescu (23)

    Atacanți: Denis Alibec (7), George Pușcaș (9), Valentin Mihăilă (13) , Florinel Coman (17), Denis Drăguș (19), Dennis Man (20)

Clasamentul în grupa „tricolorilor”:

    România – 6P (6:1)

    Kosovo – 3P (4:3)

    Cipru – 3P (1:4)

    Lituania – 0P (1:4)

Programul complet din Liga Națiunilor:

    6 septembrie: Kosovo – ROMÂNIA 0-3

    9 septembrie: ROMÂNIA – Lituania 3-1

    12 octombrie: Cipru – ROMÂNIA (21:45)

    15 octombrie: Lituania – ROMÂNIA (21:45)

    15 noiembrie: ROMÂNIA – Kosovo (21:45)

    18 noiembrie: ROMÂNIA – Cipru (21:45)

Vizualizări: 529

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: