Mihai Rotaru poate vinde un fotbalist al Universității în SuperLig

Fundașul de 28 de ani al celor de la Universitatea Craiova, Bogdan Vătăjelu, e monitorizat de cluburi din Turcia și Spania. În vară, jucătorul cotat la 500.000 de euro se poate transfera la o echipă din Segunda Division sau Super Lig.

Bogdan Vătăjelu a revenit la Craiova în iunie 2019 și contractul e valabil pentru patru ani, cu posibilitatea de a prelungi pentru încă un sezon. S-a întors la echipa sa de suflet după doi ani și jumătate, în 2017 transferul său însemnând 1.4 milioane de euro pentru trupa craioveană.

Vătăjelu a jucat la echipa națională a României U 17, U 19, iar în 2015 a debutat pentru prima reprezentativă „tricoloră”. Interesant e că la Sparta Praga, Vătăjelu a evoluat ca mijlocaș stânga și când a revenit în țară, la Universitatea Craiova, a avut o ofertă și de la Gică Hagi, care conducea actualul club Farul, dar „Regele” i-a transmis că-l va folosi ca fundaș stânga. „Înainte de a reveni la Craiova, am avut o discuţie cu domnul Gică Hagi, un extraordinar cunoscător de fotbal, şi mi-a spus că nu am calităţi să joc mijlocaş lateral şi i-am dat dreptate. Ştiu ce calităţi am şi nu pot fi extremă în sistem 4-3-3, nu pot fi precum Ivan, Mihăilă, Băluţă, jucători cu viteză, care-şi pot depăşi uşor adversarii. Postul meu este de fundaş stânga şi cred că am jucat bine pe acest post. Au fost interesaţi de mine, au fost discuţii cu oamenii de acolo, cu domnul Hagi. Dânsul a vrut să mă ia de la Steaua şi la 18 ani, dar nu s-a putut. Am preferat să vin la Craiova însă, am considerat că este cea mai bună soluţie pentru mine” declara Vătăjelu.

Vătăjelu e apreciat de către fanii olteni, iar de-a lungul carierei a mai activat la formații ca Sparta Praga (39 de partide, un gol și 11 pase decisive) sau FK Jablonec (14 meciuri, două goluri și o pasă decisivă).

Vizualizări: 753

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: