FRF va verifica calitatea gazonului de pe Municipalul din Târgu Jiu

Şeful Federaţiei Române de Fotbal s-a aflat recent la Târgu Jiu în campania pentru viitoarele alegeri. Răzvan Burleanu  a purtat discuţii şi cu autorităţile locale dar nu a putut promite jocuri ale echipei naţionle pe terenul de la Târgu Jiu, teren pe care specialiştii FRF în vor verifica în perioada următoare.

Preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, a fost în campanie electorală pentru a convinge cluburile locale că trebuie să rămână la şefia federaţiei dar şi pentru a discuta cu autorităţile locale şi a se asigura că fotbalul rămâne un obiectiv pe agenda publică locală. În ceea ce priveşte alegerile lucrurile sunt sigure, Burleanu fiind singurul candidat, dar menţinerea fotbalului pe agenda locală a aleşilor nu pare să îi fi reuşit pentru că primăria percepe în continuare  taxe ambelor echipe care joacă la Târgu Jiu, şi Pandrii şi ACS Viitorul, pentru a închiria stadionul, deşi ambele sunt în insolvenţă şi ar avea mare nevoie ca de aer de o mână de ajutor de la autorităţi. Pentru că din vânzarea de bilete nici una dintre nu poate acoperi taxa de închiriere a arenei, destul de piperată pentru condiţiile oferite şi starea foarte proastă a gazonului.

Legat de suprafața de joc de la Târgu Jiu, Răzvan Burleanu a evitat să dea un răspuns dacă se pot organiza pe acest teren meciuri ale naţionalei României, precizând că verdictul va fi dat de specialiştii federaţiei: „O să trimitem la Târgu Jiu o echipă în perioada următoare ca să ne putem asigura că calitatea gazonului este aceea de care avem nevoie pentru un meci internațional. Altfel spus, noi, Federația, alături de autoritățile locale, ne dorim să găzduim meciuri chiar cu caracter internațional la Târgu Jiu, dar avem aceste probleme de rezolvat”. Şeful FRF se referea la starea proastă a gazonului în primul rând, aspect ce poate fi constatat cu ochiul liber, fără să fii specialist,  pentru că este ştiut deja faptul că primăria nu l-a mai îngrijit cum era îngrijit de cei de la Pandurii când îl aveau în administrare. Clubul Pandurii achiziţionase utilaje speciale pentru a îngriji acest tip de gazon pe nisip dar acestea s-au deteriorat cu timpul iar primăria nu a achiziţionat altele noi. Şi nici personal specializat care să îngrijească terenul nu mai există, deoarece lucrătorii care făceau acest lucru au fost detaşaţi în alte departamente, exact acum când terenul are nevoie mai mare de lucrări specifice care se fac la sfârşitul iernii şi primăvara.

Şi cum cerinţele FRF pentru organizarea de meciuri internaţionale, mai exact ale UEFA, sunt ridicate, mult chiar peste cerinţele pentru meciurile de Liga 1, pare un vis prea îndepărtat să să poată vedea prea curând un meci internaţional la Târgu Jiu. Mai ales că la teren nu s-au efectuat încă lucrările specifice sezonului şi, cel mai probabil, în vară, gazonul va fi din nou ars ca şi vara trecută.

(Foto: Cele două imagini arată terenul când era îngrijit de cei de la Pandurii şi în vara anului trecut, după ce fusese îngrijit doi ani de Primăria Târgu Jiu)

Galerie foto


Vizualizări: 623

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: