FRF a suspendat Protocolul medical la meciurile de fotbal

Starea de alertă a fost ridicată în România, astfel că Federația Română de Fotbal a decis suspendarea ”Protocolului de Desfășurare a Competițiilor de Fotbal și a Protocolului de Desfășurare a Competițiilor de Fotbal în Sală”. Hotărârea a fost anunțată miercuri, 9 martie dar FRF spune că măsurile din protocol sunt totuşi recomandate echipelor.

Comitetul de Urgenţă al FRF a luat miercuri mai multe hotărâri, printre care și ridicarea protocolului adresat și ligilor inferioare de fotbal din România. Printre măsurile care se încadrează în protocol se numără și testarea componenților echipelor înainte de meciuri, în cazul în care nu sunt vaccinați împotriva noului coronavirus. De altfel, în urma deciziei luate miercuri de Comitetul de Urgenţă, cluburile de fotbal vor reduce cheltuielile în ceea ce privește partea de testare și a mai multor aspecte care cuprindeau punctele protocolului medical.

Astfel, jucătorii de la Pandurii, care de vineri încep meciurile oficiale nu vor mai avea nevoie de teste Covid dar FRF a  mai anunțat că totul intră la nivelul de la recomandare, astfel că echipele nu mai sunt obligate să respecte punctele protocolului dar o pot face dacă doresc să îşi protejeze jucătorii, a informat liga2.ro.

Un alt punct important, care aduce un ajutor financiar cluburilor, e legat de deschiderea stadioanelor la capacitate maximă. Astfel, începând cu următoarea etapă de Liga 2, ultima a sezonului regulat, echipele au dreptul să vândă tichete pentru numărul total de locuri de care dispun arenele și nu la un anumit procent, așa cum s-a întâmplat în ultimii doi ani, odată cu apariția COVID-19.

Și pentru formațiile din Liga 3 anunțul e unul foarte bun, dat fiind faptul că încă din prima etapă a noului an protocolul de competiții nu mai e obligatoriu.

Vizualizări: 180

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: