Martina Navratilova explică rezultatele mai slabe înregistrate de Simona Halep

Fosta mare tenismena Martina Navratilova a explicat rezultatele mai slabe înregistrate de Simona Halep în ultima perioadă.

Navratilova a declarat, într-un interviu acordat WTA, că Simona și-a pierdut constanța și agresivitatea. Pe fondul lipsei de agresivitate, Navratilova a sesizat o ușoară timorare în jocul Simonei în ultima perioadă.

"Dacă Halep ne-a obişnuit să fie constantă în trecut, acum nu mai este. Jar jocul ei este lipsit de consistenţă în ultima perioadă. Are loviturile, însă se luptă pentru a găsi modalitatea de a fi mai agresivă. Are în continuare mari dubii când şi dacă vine la fileu. În cazul în care nu îi iese planul agresiv, revine la "setările" iniţiale, de a juca în defensivă", a spus Navratilova pentru WTA.

2022 a început cu un trofeu pentru Simona Halep, la Melbourne Summer Set 1, dar apoi a fost eliminată în optimi la Australian Open, a pierdut în semifinale la Dubai, iar la Doha a cedat în fața Carolinei Garcia încă din primul tur.

Simona a afirmat însă că obiectivul său de acum înainte este câștigarea unui turneu de Grand Slam. Următoarea șansă o va avea la Roland Garros, unde este a treia favorită, conform cotelor la pariuri. Astfel, Simona are cota 9.00 să câștige turneul și este depășită doar de Ashleigh Barty (cota 4.50) și Iga Swiatek (cota 5.50).

Programat la finalul lunii mai, Simona se va întoarce la Roland Garros după aproximativ un an și jumătate, având în vedere că la ediția din 2021 nu a putut să participe din cauza unei accidentări.

Cea mai frumoasă amintire a Simonei de la Roland Garros este titlul câștigat în 2018, după o finală cu Sloane Stephens. Sportiva din Constanța a început atunci greu meciul, a pierdut primul set, dar apoi a reușit să revină și să câștige turneul. De asemenea, fosta lideră mondială mai are în palmares încă două finale pierdute la Roland Garros, în 2014 și 2017.

Simona își caută un nou antrenor

Simona a renunțat după parcursul de la Australian Open la colaborarea pe care a avut-o cu Daniel Dobre și Adrian Marcu. Ea a mers la turneele din zona Golfului fără antrenor, însă a anunțat că nu va continua mult timp astfel.

Ea a început o colaborare cu academia lui Patrick Mouratoglou, iar la turneele din SUA va beneficia de un antrenor de aici. Totuși, Simona a anunțat că își dorește ca în perioada următoare să numească un antrenor permanent.

"Bineînțeles că poți juca fără antrenor, dar ca să faci performanță maximă, din punctul meu de vedere, îți trebuie cineva alături, care să aibă încredere în tine și să te ajute în momentele grele. Eu consider că antrenorul este important într-o echipă. Da, este o chestie temporară", a spus Simona pentru Digi Sport.

În toamna anului trecut, Simona a încheiat colaborarea pe care o avea cu Darren Cahill. Acesta a fost cel mai longeviv antrenor din cariera Simonei, dar cei doi au pus punct colaborării deoarece au ajuns la concluzia că au petrecut prea timp împreună și nu mai pot progresa.

Au existat multe zvonuri despre numele viitorului antrenor al Simonei Halep, fiind publicat și cel al lui Patrick Mouratoglou, cel care a fost în ultimii ani alături de Serena Williams. Totuși, jucătoarea din Constanța nu a luat încă o decizie în privința omului cu care își dorește să atace noi trofee.

Ieșită din top 20 pe fondul problemelor medicale și a rezultatelor slabe din ultima jumătate de an, Simona a menționat că nu mai este interesată atât de mult de clasamentul WTA. Și-ar dori să revină în top 10 în acest an, însă nu face un scop primordial din acest obiectiv.

În schimb, ea își dorește să câștige cât mai multe turnee importante, de Grand Slam. Are în palmares doar două, la Roland Garros 2018 și Wimbledon 2019. De asemenea, jucătoarea noastră mai are în palmares încă trei finale pierdute: La Roland Garros 2014 și 2017 plus Australian Open 2018. Ajunsă la 30 de ani, Simona este încă motivată să performeze la cel mai înalt nivel și partea cea mai bună este că nu mai resimte probleme medicale.

În aceste condiții, îi poate face din nou fericiți pe români prin trofeele câștigate în circuitul WTA, așa cum s-a întâmplat din 2014 încoace.

Vizualizări: 1,049

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: