Lucra la negru într-un centru de bătrâni. Bilanțul verificărilor ITM Gorj

Un angajator cu sediul social în orașul Rovinari a fost sancționat, de inspectorii Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj, cu suma de 20.000 lei pentru primirea la muncă a unei persoane pentru care nu avea încheiat în prealabil contract individual de muncă. Persoana respectivă a fost identificată desfășurând activitate la un centru rezidențial pentru vârstnici din orașul Țicleni.

ITM Gorj a efectuat 21 de controale în centrele rezidențiale destinate persoanelor adulte cu dizabilități și cele destinate copiilor, fiind aplicate 3 sancțiuni contravenționale în valoare de 26.000 lei și trasate 6 măsuri de intrare în legalitate.

”În cadrul acestei acțiuni, un angajator cu sediul social în orașul Rovinari a fost sancționat cu suma de 20.000 lei pentru primirea la muncă a unei persoane pentru care nu avea încheiat în prealabil contract individual de muncă, persoană care a fost identificată desfășurând activitate la un centru rezidențial pentru vârstnici din orașul Țicleni” a comunicat Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj.

Inspectorii de muncă au efectuat în perioada 10-14 iulie 2023 un număr de 70 controale care au vizat atât domeniul relațiilor de muncă, cât și domeniul securității și sănătății în muncă. Au fost aplicate 34 sancțiuni contravenționale în valoare de 216.500 lei, dintre care 40.000 lei pentru nerespectarea legislației în vigoare privind munca nedeclarată. Pentru neconformitățile constatate în urma controalelor, inspectorii de muncă au dispus 68 măsuri obligatorii în vederea intrării în legalitate.

Vizualizări: 967

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: