Perioada în care ciclonul Ashley se manifestă în Gorj!

Ciclonul Ashley a început să se manifeste în România după miezul nopții de sâmbătă. Conform hărților de prognoză ale meteorologilor acesta își face simțită prezența în Gorj în jurul orei 7 dimineața și ploile vor continua până în jurul orei 14:00.

Ciclonul Ashley s-a abătut asupra României în noaptea de sâmbătă iar meteorologii au anunțat deja traseul complet al furtunii și ora exactă a impactului maxim în fiecare regiune.

În Gorj acesta se manifestă de la primele ore ale dimineții, la Târgu Jiu fiind prognozate ploi în jurul orei 7 dimineața, acestea continuând până după ora prânzului, conform hărților de prognoză ale meteoradar.ro. 

Meteorologii avertizează asupra unor ploi torențiale și furtuni violente ce vor lovi mai multe zone din țară.

Vârful furtunii se va atinge duminică seara, provocând haos și efecte negative până aproape de Ploiești. Luni dimineața, Constanța va începe să simtă efectele ciclonului. Luni la ora 12:00, ciclonul va părăsi România, dar va continua să provoace probleme.

Acest fenomen meteorologic se traduce prin ploi abundente și furtuni severe. Autoritățile sunt în alertă de câteva zile și au pregătit măsuri de prevenire a inundațiilor. Se recomandă evitarea deplasărilor inutile și asigurarea locuințelor împotriva vântului puternic. Meteorologii avertizează că vremea va deveni extrem de instabilă. În aceste condiții, este important ca cetățenii să rămână conectați la sursele oficiale de informații. De asemenea, se recomandă verificarea sistemelor de drenaj pentru a preveni acumularea apei.

Nu trebuie să uităm că în zilele ce urmează se așteaptă precipitații de 100l/mp. Precipitațiile pot provoca inundații rapide, alunecări de teren, perturbări ale traficului și daune semnificative. 

Galerie foto


Vizualizări: 1,404

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: