Pacient plimbat prin sălile de judecată

Un motrean a fost pus pe drumuri de instituțiile statului, care au dorit să recupereze asfel suma de o sută de lei.

Motreanul a avut bilet de trimitere pentru analize, dar între timp s-a internat la spitalul din Motru. Nu a știut că, astfel, biletul de trimitere își pierde valabilitatea, astfel că a mers și la analize.

Potrivit documentului de la Judecătoria Motru, “dacă în perioada de valabilitate a biletului de trimitere pentru investigaţii medicale paraclinice un asigurat se internează în spital fără ca investigaţiile recomandate să fie efectuate în ambulatoriu anterior internării, biletul de trimitere îşi pierde valabilitatea, cu excepţia biletelor de trimitere pentru investigaţii medicale paraclinice de înaltă performanţă, dacă acestea nu au fost efectuate în timpul spitalizării, cu obligaţia prezentării de către asigurat a biletului de externare/scrisorii medicale din care să rezulte că aceste investigaţii nu au fost făcute pe perioada internării”.

Casa de Asigurări de Sănătate Gorj a dat pacientul în judecată, pentru recuperarea sumei de 100,45 lei, la care se adaugă penalități de 3,78 lei. Omul a plătit datoria, astfel că plângerea a fost retrasă.

Vizualizări: 710

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: