Rezultatele finale ale verificărilor în centrele de bătrâni și copii: un dosar penal și zeci de amenzi

Instituția Prefectului Gorj a transmis rezultatele finale ale controalelor efectuate de echipele de control de verificare a centrelor de stat sau particulare, cu domeniul de activitate în asistență pentru copii, persoane vârstnice și persoane cu dizabilități din județul Gorj.


”Cele două comisii mixte, formate din reprezentanții AJPIS, DSP, ITM, DSVSA, OPC, IPJ și ISU (78 persoane angrenate), au verificat 45 de centre: 29 centre rezidențiale de îngrijire și asistență socială pentru copii (gestionate de autorități publice locale și D.G.A.S.P.C Gorj), 7 centre rezidențiale de îngrijire și asistență socială pentru persoane vârstnice (gestionate de furnizori de servicii sociale privați), 7 centre rezidențiale de îngrijire și asistență socială pentru persoane cu dizabilități (gestionate de D.G.A.S.P.C. Gorj) și 2 centre neautorizate, identificate pe parcurs, cu un număr total de 1007 persoane rezidente (451 copii, 208 persoane vârstnice și 348 persoane cu dizabilități).


Au fost dispuse 54 de măsuri:
- un dosar penal pentru fraude economice;
- 53 de contravenții în valoare totală de 219.701 lei.


Centrele neautorizate au fost identificate în orașul Țicleni și în municipiul Târgu Jiu, fiind dispusă măsura închiderii și relocării beneficiarilor.


Din centrul de la Țicleni au fost relocate 7 persoane vârstnice (6 la aparținători și unul la spital), aplicându-se contravenții în valoare de 42.000 lei și întocmirea unui dosar penal pentru fraude economice.


Din centrul de la Târgu Jiu au fost relocate 27 persoane vârstnice (7 la aparținători, 13 la spital și 7 la alte centre), aplicându-se contravenții în valoare de 13.000 lei.


Instituția prefectului subliniază că astfel de activități ilegale nu vor fi tolerate și va continua să coopereze strâns cu autoritățile competente pentru a asigura protecția cetățenilor vulnerabili.


Publicul este încurajat să raporteze orice informații legate de astfel de situații către autorități, pentru a preveni și combate fenomenul azilurilor clandestine”, se arată în raportul Prefecturii.

Vizualizări: 788

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: