L-a lecuit de munca la negru. Amendă uriașă pentru o firmă din Tismana!

Un angajator din orașul Tismana, activ în domeniul restaurantelor, a fost sancționat cu o amendă de 100.000 de lei după ce Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Gorj a descoperit că folosea cinci persoane la muncă fără a le încheia contracte individuale legale. 


Aceștia desfășurau activități regulate, deși nu erau angajați oficial, practică care încalcă legislația muncii.

Controlul a avut loc în perioada 30 septembrie – 7 octombrie 2024, în cadrul unei campanii naționale organizate de ITM Gorj pentru a verifica respectarea Legii nr. 52/2011, privind exercitarea activităților ocazionale de către zilieri.


În total, în perioada 30 septembrie – 4 octombrie 2024, au fost realizate 47 de controale în județ, atât în domeniul relațiilor de muncă, cât și în cel al securității și sănătății în muncă. Pentru neregulile constatate, au fost aplicate 29 de sancțiuni contravenționale, însumând amenzi de 201.000 de lei. Totodată, inspectorii au dispus 133 de măsuri obligatorii pentru remedierea problemelor întâlnite.

„Atragem atenția angajatorilor din domeniul restaurantelor, respectiv cei care organizează diverse evenimente (nunți, botezuri, aniversări etc.) și folosesc în activitate persoane fără a le încheia contracte individuale de muncă sub pretextul că aceștia sunt zilieri, faptul că prestarea activității de către respectivele persoane trebuie să se efectueze în baza unor contracte individuale de muncă”, transmite George Romanescu, inspector-șef la ITM Gorj.

Vizualizări: 1,142

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: