Avertismentul minerilor: Noi știm unde să punem ștampila chiar dacă unii politicieni ne-au crezut proști!

Minerii și energeticienii speră ca politicienii să modifice Legea Pensiilor înainte de alegeri. Aceștia le transmit liderilor politici de la guvernare că minerii „nu sunt proști și nici de la țară și știu unde să pună ștampila”.

Într-un interviu la Radio Infinit, sindicalistul Jan Popescu, de la Sindicatul Mine Energie Oltenia, a declarat că se așteaptă ca politicienii să corecteze nedreptățile din Legea Pensiilor. Au termen până la alegeri. Proiectul de modificare care ar trebui să recunoască din nou grupele de muncă trebuie să treacă prin zece comisii.

„Că sunt zece comisii, că sunt patru. Indiferent de câte comisii sunt, finalizarea acestei solicitări de a introduce în Legea Pensiilor articolele care ne interesează pe noi pentru a ne păstra acele facilități pe care le-au avut colegii mei mineri și energeticieni, siderurgiști, toți cei care au lucrat în condiții speciale și deosebite trebuie să se întâmple. Sunt purtate discuții și cu factorul politic. Cred că factorul politic de la guvernare va înțelege solicitările pe care le au minerii, energeticienii, toți salariații care au lucrat în aceste condiții vitrege și vor îndrepta această nedreptate. Sperăm că PSD, PNL, partidele de la guvernare să găsească soluțiile”, a spus Jan Popescu. 

Sindicaliștii așteaptă răspunsuri și de la premierul României, căruia i-au transmis o scrisoare. 

În final, Jan Popescu lansează un avertisment pentru politicieni: Să nu creadă că minerii sunt proști!

„Și acolo se practică ce s-a practicat și la noi, aruncatul pisicii de la unii la alții. Le transmit tuturor politicienilor: Să nu creadă că minerii și energeticienii sunt proști! Vom știi să facem separarea celor care doar vorbesc față de cei care au făcut sau vor să facă bine pentru salariații CEO. Să nu ne creadă proști! Când vom intra în cabina de vot, vom face diferența între cei care doar au pălăvrăgit și cei care au vrut binele colegilor mei mineri și energeticieni chiar dacă unii politicieni ne-au crezut mai proști, mai de la țară”, a mai spus Jan Popescu, într-un interviu la Radio Infinit.

Vizualizări: 932

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: