Fost șef din CEO: Actualele capacități sunt niște epave

 „Actualele capacități sunt niște epave depășite tehnologic!” Afirmația vine de la un fost șef din Complexul Energetic Oltenia, care se referă la termocentralele din companie. Turceni, Ișalnița – rugină. Le descrie, pe scurt, Constantin Popescu, fost supraveghetor al companiei și primar ales al orașului Turceni.

Constantin Popescu își pune speranțele în proaspătul secretar de stat din Ministerul Energiei, ca să facă pași pentru salvarea companiei mai ales pentru că, spune el, CEO nu și-a spus încă ultimul cuvânt și se poate dezvolta.

„Mă aștept ca secretarul de stat să primească sarcini în acest sens. Trebuie să dăm drumul la treabă pentru că Complexul Oltenia nu și-a spus încă ultimul cuvânt și are un potențial fantastic de dezvoltare. Sunt oameni care știu cum să revitalizeze compania. Încă sunt bani în Fondul de Modernizare care pot ajuta compania”, a spus Constantin Popescu, fost membru în Consiliul de Supraveghere din CEO.

Cât privește actualele capacități ale companiei, Constantin Popescu le-a descris pe scurt și ferm: Rugină. „Actualele capacități sunt niște epave depășite tehnologic. Unitățile Turceni, Ișalnița au peste 150 de mii de ore de funcționare. Au început opririle la 4 și 6 de la Rovinari, unitățile alea au ținut Sistemul Energetic în picioare. Sistemul Energetic pe bază de cărbune, cu excepția grupului 5, toate sunt pe tehnologie veche. Termocentrala Turceni, ruginită toată. Termocentrala Ișalnița, ruginită toată. Rovinariul e perla coroanei pentru că a beneficiat de un program de investiții accelerat când s-a făcut CEO. La Turceni și Ișalnița s-au oprit investițiile. Eu nu cred că va fi închis grupul 5 de la Rovinari”, a mai declarat Constantin Popescu, în cadrul unei emisiuni la Radio Infinit.

Vizualizări: 1,789

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: