Rețetă de post: Musaca de cartofi cu soia
Ai nevoie de:
250 g de soia bucăți
2-3 cepe mari
500-600 g de cartofi
4 roșii
Pătrunjel
1 dovlecel
Ulei, sare, piper
Cum pregătești:
Cartofii se fierb în coajă, dipă care se taie felii de 1 cm grosime. Bucățile de soia se fierb după care se dau prin mașina de tocat carne. Se toacă ceapa, iar dovlecelul și rădăcina de pătrunjel se taie cubulețe. Ceapa și legumele se pun la călit. Când sunt gata se amestecă cu soia și condimentele.
În continuare se unge o tavă cu ulei și se pune un strat de cartofi fierți, jumătate din ei, și compoziția de legume, după care se pun restul cartofilor. Peste aceștia se pun roșiile tăiate rondele și o cană de apă fierbinte în care ai dozolvat vegeta. Se dă 30 de minute la cuptorul încins. Poftă bună!