De ce să evitați gătitul la cuptorul cu microunde
Este mai simplu să gătim la cuptorul cu microunde, dar trebuie să știți că valoarea nutritivă a alimentelor scade masiv. Efectul pozitiv în cazul folosirii cuptorului este doar confortul și reducerea timpului de deschețare sau preparare a alimentelor.
S-a observat că alimentele băgate la cuptorul cu microunde nu mai conțin la fel de multă vitamina B sau C. De asemenea, este distrusă nutritivă a proteinelor din carne. “Printre efectele nocive asupra alimentelor sunt incluse deteriorarea unor substanţe alimentare rezultând agenţi implicaţi în etiologia unor cancere, reducerea valorii nutritive a alimentelor, efecte biologice directe ale microundelor“, spune medicul specialist în medicină sportivă Alin Popescu.
Expunerea la microunde scade semnificativ capacitatea unor vitamine de a fi absorbite de corp. De asemenea, un studiu făcut de spanioli arată că legumele şi fructele preparate la microunde pierd cam 97% din substanţele care au efecte benefice în boli cardiace coronariene.