Ai mâncat chec cu spanac?
Chec cu spanac. O rețetă ușor de făcut și sănătoasă. Ai nevoie de: 500 gr spanac proaspăt, 200 gr telemea, 150 gr faină, praf copt, 3 ouă, 120 ml lapte dulce călduț, 80 ml ulei floarea soarelui, 50 gr unt, sare, piper și oregano.
Speli spanacul după care îl opărești câteva minute. Se scurge bine de apă, se lasă să se răcească după care se toacă mai mare. Într-o tigaie pui untul la topit, adaugi spanacul și îl sotezi câteva minute, la foc mic. Adaugi sare și piper și se ia de pe foc. Într-un castron adaugi făină, praf de copt, trei ouă, câte unul pe rând, uleiul, după care adaugi lapte călduț. Se adaugă spanacul și brânza fărâmițată și se amestecă bine. Compoziția rezultată se pune într-o formă de chec, se presară oregano și se lasă 60-70 de minute la cuptor. Poftă bună!