Balast exploatat ilegal în Gorj

În urma unui control efectuat în județul Gorj, inspectorii Apele Române Jiu au descoperit nereguli în activitatea unei societăți de exploatare a agregatelor minerale din localitatea Novaci, care funcționa fără autorizație de gospodărire a apelor.

Ca urmare, compania a fost sancționată cu o amendă de 75.000 lei, iar activitatea acesteia a fost suspendată până la obținerea actelor necesare pentru legalizarea operațiunilor.

Inspectorii au făcut verificări și în altă locație din județul Gorj, unde au aplicat o amendă de 40.000 lei unei balastiere din Drăguțești. Această societate a fost penalizată pentru evacuarea apelor uzate tehnologice provenite de la stația de sortare și spălare, deoarece decantoarele erau colmatate în proporție de 100%, fiind astfel nefuncționale.

Pentru a asigura respectarea normelor de mediu, inspectorii Apele Române Jiu au sistat pe loc activitatea celor două societăți până la remedierea problemelor identificate. De asemenea, au impus măsura complementară de refacere a autorizației de gospodărire a apelor, în conformitate cu situația reală din teren.

Vizualizări: 867

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: