Juniorii care joacă pe terenul sintetic riscă să piardă meciurile

Echipele de copii şi juniori care evoluează pe terenul sintetic de la Târgu Jiu riscă să piardă meciurile de acasă dacă primăria nu rezolvă problema vestiarelor. Şeful AJF Gorj a dat termen pentru remedierea problemei la finalul acestei luni, după care echipele care nu au vestiare vor pierde meciurile cu 3-0.

Preşedintele Asociației Județene de Fotbal Gorj, Mihai Prunariu, a anunțat oficial cluburile care au echipe de copii şi juniori care evoluează pe terenul sintetic de la Târgu Jiu că, începând cu data de 31 martie, dacă nu vor avea minimum două vestiare la dispoziţie, echipa care va organiza meciul pe terenul sintetic îl va pierde cu 3-0.

„Le-am explicat conducătorilor şi celor care au venit la şedinţă că, începând cu data de 31 martie, observatorii şi arbitrii, conform regulamentului, dacă nu sunt condiţii asigurate, minim două vestiare, unul pentru echipa oaspete şi unul pentru arbitri, nu vor da drumul la joc iar meciurile se vor omologa conform ROAF cu 3-0 pentru echipa vizitatoare” a comunicat Prunariu, care este decis să nu mai facă concesii după ce a văzut deseori copiii pregătitndu-se de meci în tribunele terenului, aspect pe care echipele care organizează jocurile îl recunosc.

„Cei de la Târgu Jiu recunosc că aşa este, le-am comunicat reclamaţiile care vin din teritoriu faţă de ei, au spus că au făcut şi ei demersurile necesare şi că li s-a aprobat de către primărie să joace pe terenul sintetic dar fără vestiare. Ori lucrul acesta nu se poate întâmpla, până la urmă ori cluburile din Târgu Jiu rezolvă problema cu primăria şi găsesc două vestiare pentru disputarea jocului ori îşi vor disputa meciurile de pe teren propriu în altă parte”, a spus Prunariu.

Primăria are vestiare, chiar mai multe, la stadion şi Sala Sporturilor, dar copiii şi juniorii nu au acces la ele, acestea stând închise cea mai mare parte a timpului, atunci când se dispută meciuri de juniori.

O altă soluţie ar exista, şi la ea s-a apelat atunci când s-a construit primul teren sintetic, în 2008. Este vorba de fostele vestiare ale celor de la Pandurii, de sub tribuna a doua a stadionului, acolo unde aveau acces copii şi juniorii de la toate echipele chiar dacă ele erau atunci concesionate către Pandurii. Acestea au fost reamenajate, după demolarea vechiului stadion şi construirea celui nou, chiar de către Primăria Târgu Jiu cu bani de la bugetul oraşului. Acestea au fost însă oferite clubului CS Pandurii, clubul MTS, care nu le foloseşte, deşi au fost finalizate de câţiva ani.

Vizualizări: 447

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: