Turneul Stradivarius face un nou popas la Târgu Jiu

Vioara Stradivarius va răsuna din nou la Coloana Infinitului, în cadrul unui nou turneu al lui Alexandru Tomescu. Spectacolul de la Târgu Jiu va fi pe 25 mai, începând cu ora 20.00.

“Vive la Musique! Aceasta este deviza sub care se desfășoară turneul Stradivarius 2019. Un eveniment dedicat muzicii franceze și românești, aducând în fața dumneavoastră o combinație sonoră mai puțin obișnuită pe scenele de concert: vioara însoțită de harpă - o lume magică, plină de culoare și de prospețime. Legătura dintre cele două instrumente este poate mai profundă decât pare la prima vedere: știți, desigur, povestea potrivit căreia poarta Raiului, atunci când se deschide, scârțâie câteodată. Acel scârțâit este sunetul viorii. Iar fericiții care îi trec pragul găsesc cu siguranță în grădina raiului și harpe - instrumentul angelic prin excelență”, arată organizatorii pe pagina evenimentului.

Conceput de virtuozul Alexandru Tomescu, acest turneu excepțional propune publicului din România o întâlnire între compozitori clasici și contemporani, francezi și romậni, într-un dialog inedit între vioara lui Alexandru Tomescu, harpa lui Delphine Benhamou și mișcarea coregrafică a lui Lari Giorgescu, toate reunite într-un spectacol sincretic și original.

Alexandru Tomescu este însuflețit de dorința de a împărtăși muzica clasică tuturor categoriilor de public și reușește să o facă grație magiei artei sale și a viorii Stradivarius Elder-Voicu creată în 1702.

Vizualizări: 902

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: