Jiul, sufocat de gunoaie. „De la componente auto, până la animale moarte!” 

În van sunt acțiunile de ecologizare pe care le fac rangerii de la Parcul Național Defileul Jiului, autoritățile din Gorj și Hunedoara sau voluntarii. Degeaba strâng gunoaie din apă sau de pe malul Jiului, că apar altele la loc foarte rapid. De la PET-uri, doze, haine până la componente auto și animale moarte au ajuns în apele Jiului. 

Ultimele ploi au adus și multe gunoaie pe Jiu. Haine, sticle, doze, cartoane și tot felul de resturi pe care oamenii le-au aruncat pe malul apei sau chiar în albie în loc să le ducă la tomberon. Paradoxal, când au fost amplasate tomberoane în câteva parcări din Defileul Jiului, gunoaiele erau aruncate tot pe lângă.

“În vecinătatea lor, pe malul Jiului, au fost depozitate deşeuri existând acele pubele. E incredibil şi nu înţelegem de ce unii oameni au avut acest obicei existând pubelele, fiind o gratuitate până la urma urmei. Diversitatea deşeurilor e extrem de mare. De la produse auto până la animale moarte, resturi de metale, resturi menajere”, a declarat Marin Șerban, directorul Parcului Național Defileul Jiului. 

Poluarea dăunează grav și faunei, pe lângă imaginea dezolantă pe care o lasă în urmă gunoaiele aruncate în apă. E motivul pentru care cei de la Parcul Național Defileul Jiului le-au propus autorităților să monteze camere de supraveghere în mai multe zone vulnerabile, și ascunse și la vedere, pentru a-i putea identifica pe cei care aruncă gunoaie la voia întâmplării și a-i amenda.

„Acele camere video, despre care se tot vorbeşte, amplasate fie în locuri unde va fi afişat că există astfel de camere sau vom pune şi inopinat, în diverse locuri, astfel încât cei care au acest obicei rău de a impieta asupra naturii să îşi primească lecţia”, a mai spus Marin Șerban.

Galerie foto




Vizualizări: 621

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: