A plantat zece mii de copaci cu bani de la stat

Un localnic din comuna gorjeană Roșia de Amaradia și-a plantat propria pădure. Pentru că avea o suprafață de teren extravilan într-o zonă neaccesibilă utilajelor agricole, bărbatul s-a gândit să-i dea o utilitate. A aflat de proiectele de plantare finanțate prin Administrația Fondului de Mediu și s-a apucat de împădurire.

Gorjeanul a plantat în această primăvară nu mai puțin de 10.000 de arbuști de diferite soiuri pe o suprafață de un hectar de teren.

"S-a făcut o împădurire la un teren extravilan din satul Dealul Viei. Localnicul a obținut fonduri de la AFM, a împrejmuit terenul că să nu intre animalele să-i roadă arbuștii. A dat pur și simplu o utilitate la un teren pe care nu putea cultiva nimic din cauză că era accidentat și nici nu mai stă acum să curețe la vegetație", a spus primarul din Roșia de Amaradia, Liviu Cotojman.

Gorjeanul și-a plantat propria pădure cu banii statului și este foarte mulțumit de ce a reușit.

"Am făcut împădurirea pe un hectar și jumătate. Am pus 50% de arbuști de stejar și gorun și 50% de cireș și lemn câinesc. În total am plantat 10.000 de arbuști în această perioadă. Am cumpărat arbuștii din banii mei, am făcut gard împrejmuitor, am plătit firma de consultanță, oamenii la plantat. Am primit până acum 80.000 de lei, pentru că banii vin eșalonat, iar proiectul se desfășoară pe o perioadă de 5 ani. Acolo e un teren accidentat, am avut animale, dar când am văzut că nu mai merge cu ele, mereu trebuia să curăț terenul de mărăcini că luam subvenție, am aflat de acest program și nu am stat pe gânduri. Efectiv mi-am plantat pădurea mea cu ajutorul statului", povestește Gheorghe Flueruș.

Vizualizări: 584

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: