Elevii care chiulesc, căutați de oamenii legii

Polițiștii din cadrul Biroului Siguranța Școlară, împreună cu jandarmi și polițiști locali, au desfășurat, săptămâna trecută, o amplă acțiune pentru prevenirea și combaterea absenteismului școlar, precum și a traficului și consumului ilicit de substanțe interzise în apropierea unităților de învățământ preuniversitar din județul Gorj. Acțiunea a vizat în special unitățile de alimentație publică, sălile de jocuri de noroc și pariurile sportive din zonă.

În cadrul acestei acțiuni, au fost implicați peste 90 de agenți de ordine publică, care au legitimat aproximativ 300 de elevi. Dintre aceștia, 35 de tineri au fost identificați ca absentează de la orele de curs. Polițiștii de siguranță școlară au informat Inspectoratul Școlar Județean Gorj despre elevii care au fost găsiți absentând.

Echipele mixte au efectuat verificări la peste 94 de unități de alimentație publică, 18 săli de jocuri de noroc și pariuri sportive, precum și în alte 78 de zone adiacente unităților de învățământ. În urma controalelor, au fost aplicate 12 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproape 5.000 de lei.

Vizualizări: 411

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: