Echipă de Liga 1, depunctată din cauza unui fotbalist gorjean

Comisia de Disciplină din cadrul FRF a decis, miercuri, depunctarea grupărilor Academica Clinceni şi Gaz Metan Mediaş. Echipa din Clinceni nu a pus în aplicare o decizie a CNSL referitoare la plata jucătorului gorjean Marius Cioiu iar Gaz Metan are o decizie de la TAS care prevede depunctarea.

Academica Clinceni a primit o depunctare de două puncte, din cauza neplății datoriilor către fostul fotbalist Marius Cioiu, plecat vara trecută cu mare fast de la Târgu Jiu şi ajuns în iarnă în Liga 2, la Petrolul. De asemenea, Gaz Metan a fost din nou sancționată, tot cu depunctare de două puncte, din cauza nerespectării termenului de plată către foștii jucători Sergiu Popovici și Alexandru Munteanu.

Gaz Metan Mediaş este depunctată cu două puncte pentru că nu a plătit doi jucători care aveau o decizie definitivă de la TAS. “Popovici Sergiu Cristian şi Munteanu Alexandru vs. CS Gaz Metan Mediaş - Cerere de punere în executare a Deciziei Tribunalului de Arbitraj Sportiv - În temeiul art. 85.1.b din RD, se sanctionează clubul CS Gaz Metan Mediaş cu interzicerea dreptului de a transfera şi / sau legitima jucători în calitate de club cesionar şi i se vor scădea puncte. Scăderea de puncte se aplică celor acumulate în campionatul de categoria cea mai ridicată, urmând ca la fiecare 15 zile calendaristice de întârziere de plată echipei în cauză să i se scadă câte două puncte, respectiv pentru perioada 02.03.2022 – 16.03.2022, s-au scăzut încă două puncte”, se arată în comunicatul FRF.

Academica Clinceni a fost sancţionată după plângerea făcută de fostul jucător al ACS Viitorul Târgu Jiu, Marius Cioiu, clubul nepunând în aplicare o decizie a Comisiei Naţionale de Soluţionare a Litigiilor: „Cioiu Marius Iulian vs. ACS FC Academica Clinceni - Neexecutare Hotărâre CNSL - În temeiul art. 85.1.b din RD, se sancţionează clubul ACS FC Academica Clinceni cu interzicerea dreptului de a transfera şi / sau legitima jucători în calitate de club cesionar şi i se vor scădea puncte. Scăderea de puncte se aplică celor acumulate în campionatul de categoria cea mai ridicată, urmând ca la fiecare 15 zile calendaristice de întârziere de plată echipei în cauză să i se scadă câte două puncte, respectiv pentru perioada 02.03.2022 – 22.03.2022, s-au scăzut două puncte”.

Vizualizări: 2,301

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: