De ce au făcut grevă jucătorii de la ACS Viitorul Târgu Jiu

Aflaţi acum în pauza competiţională oferită de FRF pentru o săptămână, pe perioada activităţilor echipelor naţionale, jucătorii echipei ACS Viitorul Târgu Jiu au lipsit astăzi de la pregătire. Presa locală a informat că aceştia sunt în grevă pentru că nu şi-au primit salariile de patru luni.

Jucătorii lui Eugen Trică au avut câteva zile libere după meciul pierdut cu scorul de 6-2 pe terenul celor de la FC Buzău. Miercuri echipa ACS Viitorul Târgu Jiu avea programat un antrenament la ora 11:00 dar jucătorii nu s-au mai prezentat, intrând în grevă conform informaţiilor făcute publice de Radio Accent.

„Fotbaliștii de la Viitorul Târgu Jiu au refuzat, astăzi, să intre pe gazon la primul antrenament al zilei. Potrivit primelor informații, jucătorii sunt nemulțumiți de restanțele salariale. Unii dintre ei ar fi neplătiți de 4 luni”, a anunţat sursa citată.

ACS Viitorul Târgu Jiu a intrat luna trecută în insolvenţă, şi, potrivit Legii insolvenţei, chiar dacă au datorii vechi de patru luni, cum scrie sursa citată, jucătorii nu pot cere acum decât salariile pe ultima lună, restul urmând să le înscrie în tabelul de creanţe de la masa credală şi să le primească conform planului de reorganizare, eşalonat, în următorii patru ani, sau deloc, dacă clubul ar intra în faliment.  

ACS Viitorul Târgu Jiu nu a avut un obiectiv clar în acest sezon, în care a schimbat de patru ori antrenorul, Eugen Trică revenind la Târgu Jiu doar pentru că nu mai putea antrena o altă echipă, conform regulamentelor FRF, după ce fusese pe banca celor de la ACS Viitorul şi apoi plecase la FCU Craiova.

Echipa se află acum în play-out-ul Ligii 2 luptând pentru evitarea retrogradării în Grupa B. În prima etapă din partea a doua  a campionatului jucătorii lui Trică au încasat şase goluri de la FC Buzău.

Galerie foto


Vizualizări: 969

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: