Drumul făcut de minerit, distrus înainte să fie predat autorităților locale 

Un drum finanțat de Complexului Energetic Oltenia a început să se distrugă înainte să fie predat autorităților locale. Vorbim de tronsonul Negomir-Fărcășești, care a fost finalizat de acum 10 ani însă nici până acum nu a fost dat în administrare autorităților locale.

Din informațiile deținute de primarii din zonă, se pare că drumul de aproximativ 10 kilometri care leagă cele două comune și care a costat nu mai puțin de 7.000.000 de euro la acea vreme nici nu ar fi fost încă recepționat din cauză că a început să se deterioreze la scurt timp după ce a fost gata.

"Drumul acesta a fost finanțat de CEO și ar fi trebuit să ni-l dea în administrare, însă din ce știu eu nici nu a fost recepționat, deși e gata de 10 ani. Asfaltul a cedat. Este mai distrus pe partea cu localitatea Negomir pentru că fuge terenul, se lasă asfaltul. Ei ziceau că ni-l predau, dar nefiind recepționat din cauza problemelor, nu s-a mai întâmplat nimic", a declarat primarul din comuna Fărcășești, Constantin Drăgoescu.

Acest tronson de drum ridică probleme și autorităților din comuna Negomir mai ales în sezonul de iarnă, când ar trebui deszăpezit, iar Complexul Energetic Oltenia nu are utilaje.

"Acum se circulă în condiții bune, să zic așa. Mai are câteva denivelări. Au fost ceva probleme acum trei ani când s-a lăsat drumul efectiv. Inițial drumul trebuia predat Consiliului Județean pentru că CEO a închis drumul județean care făcea legătura Rovinari -Negomir, însă cei de la București nu au aprobat transferul. Că să vă spun așa, din punctul meu de vedere drumul ar trebui să fie proprietatea UAT-urilor pentru că CEO a investit pe un drum comunal, dar a rămas așa, la companie. Ei îl au în administrare, iar cel mai rău este iarna, când ar trebui să-l deszăpezească și mereu sunt problemele că nu au utilaje. Eu tot timpul îmi petrec iernile pe acest drum", a spus primarul Tudor Oiță din Negomir.

Drumul a fost finalizat în 2014 și a fost plătit de Complexului Energetic Oltenia cu 7.000.000 de euro la acea vreme.

Vizualizări: 1,172

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: