Două lucruri pe care ar trebui să le facă Guvernul și CEO dacă le pasă de oamenii din Gorj

Liderul sindical Manu Tomescu a criticat vehement lipsa de acțiune a autorităților în fața crizei energetice cauzate de secetă și caniculă, subliniind necesitatea unor măsuri concrete și imediate pentru stabilizarea sectorului energetic.


Tomescu și-a exprimat frustrarea față de autoritățile care nu au luat măsuri concrete până acum, în ciuda crizei evidente din sectorul energetic: „Aceste declarații că le pasă, că vor prelungi, că vor încerca să prelungească această activitate, rămân doar vorbe, atâta timp cât nu se iau măsuri la modul concret, măsuri care s-ar putea lua astăzi, s-ar fi putut lua ieri, acum o săptămână, acum o lună. Când a început această criză energetică cauzată de această secetă, această caniculă ar fi trebuit să ia cel puțin două măsuri care le stau la îndemână: angajarea de urgență în subunitățile de producție și mai ales fidelizare a celor angajați, adică să-i prindă pe contracte de muncă pe perioadă nedeterminată, pentru că așa este normal într-o activitate în care se produce energie electrică".


 A doua măsură se referă la investițiile care trebuie făcute pentru a aduce utilaje deși echipamentele din cariere și termocentrale într-o stare de funcționare în siguranță. 

„Al doilea lucru care tot la fel stă la îndemână este să investească cât mai repede, măcar să aprobe referatele de reparații, de lipsuri pe care le avem în în producție, pentru că astăzi, la ora la care vorbim, tancurile de referate pentru reparații, completări cu materiale, stau neaprobate pe masa Directoratului din lipsă de bani”, a declarat liderul sindical Manu Tomescu.


Din 2020 și până astăzi, CE Oltenia a renunțat la circa 4.000 de angajați, compania având acum puțin peste 9.000 de salariați.

Vizualizări: 1,930

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: