Oportunitate pentru exploatarea grafitului la Baia de Fier. Depinde de Guvern!

Comisia Europeană a anunțat alocarea de fonduri pentru exploatarea grafitului, resursă ce poate fi exploatată și la Baia de Fier, în județul Gorj, însă această oportunitate depinde de acțiunile Guvernului României, care trebuie să depună o propunere de proiect în luna aceasta. Deputatul USR, Radu Miruță, a subliniat că, dacă propunerea nu este înaintată până pe 22 august, șansa de finanțare va fi pierdută.


Mineralul din zăcământul de la Gorj a fost inclus de Comisia Europeană în lista materiilor prime critice, pentru care se vor aloca fonduri. Redeschiderea fostei mine de grafit, considerată o oportunitate majoră, ar putea fi posibilă prin utilizarea acestor fonduri europene, contribuind astfel la crearea de locuri de muncă în regiune.

Proiectul de explorare a zăcământului de grafit a fost anterior suspendat, odată cu schimbarea guvernului și înlocuirea ministrului de resort după ce USR a părăsit executivul. Liderul USR Gorj a menționat că reactivarea acestei exploatări depinde acum de voința politică și de promptitudinea cu care guvernul va acționa pentru a obține finanțarea necesară.

Vizualizări: 1,608

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: