CEO strânge fierul dintr-o carieră închisă de un deceniu. Primar: Dacă vând fierul au bani pentru trei ani de salarii

Este agitație mare în comuna Roșia de Amaradia după ce conducerea Complexului Energetic Oltenia a început să colecteze fierul vechi dintr-o carieră închisă de mai bine de un deceniu. Localnicii au sperat că unitatea minieră se va redeschide într-o zi, însă acum se mulțumesc cu faptul că își vor primi terenurile agricole înapoi.

Multe utilaje dezafectate, benzi transportoare, dar și alte obiecte din fier sunt colectate de către Complexul Energetic Oltenia din perimetrul fostei cariere miniere Seciuri-Ruget.

"CEO a început să strângă fierul vechi, benzile transportoare și utilajele pentru a reda terenul din două sate în circuitul agricol. Sunt multe utilaje dezafectate, cred că încă din anul 1988, care vor merge la fier vechi. Dacă CEO ar vinde fierul colectat din această carieră, închisă de peste 11 ani, ar putea asigura salariile angajaților timp de trei ani de zile. Nici nu vă puteți imagina ce este aici", a declarat Liviu Cotojman.

Imagini dezolante sunt acum în comuna Roșia de Amaradia, unde cariera va rămâne doar o amintire. Cu toate acestea, mai există speranță în comunitate.

"Anul viitor ar trebui să înceapă lucrările de nivelare și, dacă vor începe această acțiune, vor avea nevoie de steril și vor începe să decoperteze. Vor da în mod sigur de cărbune și poate mai există vreo șansă. În acest moment, 200 de hectare vor fi redate în următorii ani în circuitul agricol", a mai spus Liviu Cotojman, primarul din Roșia de Amaradia.

De menționat este faptul că, de câțiva ani, a fost valorificată de către CFR și calea ferată pe care se făcea transportul cărbunelui extras din cariera Seciuri-Ruget.

Galerie foto








Vizualizări: 8,218

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: