Un fost miner a câștigat peste două mii de lei în plus la pensie

Tot mai mulți foști mineri câștigă procesele în instanță și își majorează pensiile. E și cazul unui fost miner din Vâlcea care a obținut peste două mii de lei în plus la pensie după ce a dat în judecată Casa de Pensii. 

Mai exact, va primi o pensie mai mare cu 2.100 de lei decât îi calculaseră inițial funcționarii de la Casa de Pensii Vâlcea. Acum bărbatul încasează o pensie de peste 7.000 de lei. 

"În sfârșit, după multă așteptare, au venit rezultatele în privința recalculării pensiei pe Legea197 și 74,în baza deciziilor instanțelor de judecată! Creșterea, în cazul meu particular, este de aproape 2.100 de lei brut! Și când mă gândesc că acum trei ani prea mulți spuneau că nu este posibil sau cum spuneau cei de la Casa de Pensii Vâlcea că "nu fac obiectul legilor respective"!!! A meritat din plin așteptarea și efortul financiar! Mult succes tuturor", e mesajul fostului miner.

"Pentru comparație, acesta este documentul de informare plată aferent lunii iunie 2024! Este cu raportare la stagiul complet de cotizare de 35 de ani! Noua pensie se raportează la stagiul complet de cotizare de 25 de ani", a mai scris fostul salariat. 

Și în Gorj, sunt mulți mineri care au câștigat bani în plus la pensie doar după ce au dat Casa de Pensii în judecată. Sute de alte procese încă se judecă.

Galerie foto


Vizualizări: 9,921

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: