Sindicalist: Avem angajați tineri care acum sunt excavatoriști

În ciuda multor critici, în rândul celor aproximativ două mii de oameni angajați în carierele și termocentralele din Gorj în urmă cu doi ani, sunt salariați care au învățat meserie. Sindicalistul Manu Tomescu a declarat că unii dintre ei sunt acum excavatoriști sau operatori în camerele de comandă.

Manu Tomescu a declarat, într-o emisiune la Radio Infinit, că tinerii angajați în 2022 pe contracte determinate au învățat meserie și sunt de bază în producție.

„Avem printre cei noi angajați în 2022 care sunt excavatoriști, pe utilaje de mare capacitate. Avem tineri care acum sunt operatori în camere de comandă, pe cazan, turbină. Avem lăcătuși cu experiență. Au devenit profesioniști. Noi exploatăm o instalație din anii 70. Nu lucrăm la NASA, nu lucrăm în chirurgie să operăm pe creier, pe inimă, să spui că nu poate să învețe un tânăr în doi ani”, a spus Manu Tomescu. 

Acesta a conchis că nu a înțeles decizia companiei de a nu mai prelungi 124 de contracte dintre cele 1.800 de la 1 iulie mai ales că la negocierile pentru noul Contract de Muncă, directorii companiei au spus că au fonduri bugetate pentru a prelungi toate contractele acestor oameni. Reamintim că salariații care au rămas inițial fără contracte de muncă au fost reangajați după ce au intrat în greva foamei și au protestat alături de copii și soții în fața sediului companiei din Târgu Jiu.

Vizualizări: 4,483

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: