Pornesc grupul 5 să-l închidă peste un an? „Acesta e planul!”

În această toamnă, ar trebui să fie repornit grupul 5 de la Termocentrala Rovinari. E în reparații de aproape un deceniu, dar nu se știe cât timp va rămâne în funcțiune.

Potrivit planului de restructurare, grupul 5 de la Rovinari ar trebui să fie închis la finalul lui 2025. “După cum arată lucrurile acum, acesta e planul. Deocamdată altul nu avem”, a spus Laurențiu Ciurel, directorul Termocentralei Rovinari într-un interviu la Radio Infinit. 

Grupul 5 a fost oprit în 2014 ca să fie reparat, dar abia acum au fost finalizate lucrările. Din a doua jumătate a lunii septembrie, acesta ar trebui să fie pus în funcțiune. 

Cert e că nu se știe cât va rămâne funcțional pentru că peste un an acesta ar trebui să fie închis dacă nu se vor modifica termenele prevăzute în planul de închidere a mineritului. Sunt discuții și promisiuni că statul român va cere amânarea planului de restructurare mai ales dacă ținem cont de faptul că până acum nu au fost finalizate capacitățile care ar trebui să înlocuiască mare parte din energia produsă acum cu ajutorul cărbunelui: centralele pe gaz și parcurile fotovoltaice.

Vizualizări: 1,510

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: