Compania fondată de doi gorjeni anunță proiecte software de peste  7,3 milioane de euro

Softlead, singura platformă de tip marketplace din România care asistă companiile în alegerea soluției software potrivite pe baza ADN-ului Digital, a generat proiecte software cu o valoare cumulată de peste 7,3 milioane de euro în primele șase luni ale anului 2024. Softlead este o companie fondată de doi gorjeni, Alexandra Roată și Andrei Dumitrașcu.

Într-o piață IT marcată de fluctuații și incertitudini în semnarea contractelor de digitalizare, Softlead își consolidează poziția ca cel mai important ecosistem pentru promovarea aplicațiilor software și generarea de oportunități de afaceri pentru furnizorii IT. Platforma este utilizată de peste 690 de companii IT, care primesc solicitări de oferte software prin intermediul algoritmilor avansați ai Softlead.

"Ne așteptam, încă de la finalul anului trecut, ca piața IT să treacă printr-o perioadă de fluctuații, generate atât de întârzierile în plățile prin programul PNRR, cât și de scăderea cifrelor de afaceri ale unor jucători mari din industriile de consum software", a declarat Alexandra Roată, Co-Founder Softlead. "Softlead investește constant în menținerea unui flux stabil de cereri de oferte, asigurând astfel partenerilor IT nu doar promovare suplimentară, ci și o creștere a numărului de proiecte de digitalizare semnate".

Procesul de precalificare oferit de Softlead contribuie la eficientizarea bugetelor companiilor IT partenere, reducând costurile cu până la 80 de euro pentru fiecare cerere de ofertă primită.

În primele șase luni ale anului 2024, a crescut semnificativ numărul companiilor mari (cu cifră de afaceri de peste 10 milioane de euro) care au utilizat Softlead pentru a evalua gradul de digitalizare și pentru a primi recomandări de soluții software. Majoritatea inițiativelor de digitalizare sunt demarate de reprezentanții Top și Middle Management, iar industriile cu cel mai mare apetit pentru achiziții software sunt serviciile profesionale, producția și construcțiile.

În 2023, Softlead a fost inclus în raportul "Digitalizarea IMM-urilor din România" realizat de Banca Europeană de Investiții la solicitarea Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene din România. Raportul subliniază beneficiile unei platforme integrate de soluții software enterprise în stimularea digitalizării companiilor locale.

Despre Softlead

Softlead este cea mai importantă platformă B2B din România, facilitând identificarea aplicațiilor software potrivite pe baza ADN-ului Digital. Cu acces la peste 1100 de aplicații software și 690 de furnizori IT parteneri, Softlead.ro oferă un ecosistem integrat, util în procesul de informare, bugetare și achiziție software pentru companiile de tip IMM. În 2023, valoarea totală a proiectelor software ofertate prin Softlead a depășit 14,3 milioane de euro, dublând valoarea anului anterior, iar numărul cererilor de oferte pentru achiziții software a crescut cu 24% față de 2022.

Vizualizări: 6,142

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: