Sindicalist din minerit, despre planurile ministrului Energiei: Povești de adormit copiii!

Afirmația că vor fi repornite două grupuri în Complexul Energetic Oltenia ca să rămână becul aprins în România nu e văzută cu ochi buni de liderii de sindicat din Gorj. Aceștia și explică scepticismul. Ce grupuri să fie repornite, că nu au ce să repornească. La Rovinari, se retehnologizează un grup de ani lumină și încă nu se știe sigur dacă va fi pus în funcțiune în acest an. Altul a fost oprit, anul trecut, pentru că așa scria în planul de restructurare. 

Jan Popescu, președintele executiv al Sindicatului Mine Energie Oltenia, a declarat într-un interviu la Radio Infinit că afirmațiile lui Sebastian Burduja nu au niciun suport în realitatea zilei de azi și că la Rovinari, de exemplu, nu mai poate porni niciun alt grup. Două grupuri sunt în funcțiune acum. 

“Am văzut declarația domnului ministru și din punctul meu de vedere nu are suport în realitatea de azi. Nu avem ce grupuri să pornim noi, cel puțin la Rovinari. Avem două grupuri cu care funcționăm. Avem blocul 5 care e încă în reparații și sper să-l pornim în acest an. Grupul numărul 3 l-am oprit tot din dispoziția Ministerului”, a declarat Jan Popescu la Radio Infinit.

Sindicaliștii contestă și strategia energetică pusă în dezbatere publică. Jan Popescu subliniază că aceasta nu conține decât „povești de adormit copiii”.

„Din punctul nostru de vedere, nimic nu vorbește de cărbune în această strategie energetică națională. Parcă ar fi povești de adormit copiii. Sunt lucruri care nu sunt în concordanță cu realitatea zilei de azi”, a conchis sindicalistul.

Vizualizări: 1,466

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: