CE Oltenia, din nou important în valul de căldură. Burduja: Pornim două grupuri 

Ministrul energiei Sebastian Burduja a declarat că luni este programat un nou comandament cu toți factorii din sistemul de energie pentru a regla producția de curent a țării, iar propunerile sunt  legate de pornirea unor grupuri în Gorj și Valea Jiului. CE Oltenia devine din nou o companie importantă și vor fi pornite încă două grupuri.

Luni, la Ministerul Energiei, va avea loc o nouă ședință pentru a coordona producția de energie. În Valea Jiului, la Paroșeni, se va porni un grup pe bază de huilă, iar la Complexul Energetic Oltenia, două grupuri pe bază de lignit vor fi operaționale în zilele următoare.

Burduja a explicat că Hidroelectrica va încerca să crească producția din lacurile de acumulare, iar OMV Petrom la Brazi funcționează la capacitate maximă. De asemenea, sunt discuții pentru eventuala pornire a CET Sud în București.


„Am discutat cu Hidroelectrica pentru a încerca să crească producția din aceste lacuri de acumulare. Ele sunt încă la un nivel bun, peste 80% și pentru ceilalți producători – OMV Petrom la Brazi produce la capacitate maximă, discutăm cu Elcenul pentru eventuala pornire a CET Sud în București. De asemenea, la Paroșeni, în Valea Jiului, duminică va fi pornit acest grup, pe bază de huilă și la Complexul Energetic Oltenia lignit – încă două grupuri vor putea fi pornite în zilele următoare”, a declarat la Europa FM ministrul Burduja.


În zilele de caniculă, avariile locale pot fi cauzate de creșterea consumului de energie electrică, pe măsură ce românii folosesc aparatele de aer condiționat, dar și de deteriorarea unor componente tehnice. Ministerul Energiei colaborează cu operatorii de distribuție pentru a minimiza durata acestor avarii, asigurând condiții adecvate în locuințe. Burduja a afirmat că, pe baza datelor disponibile, nu există motive de îngrijorare majoră.

România a importat recent până la 1000 MW, din cauza lipsei vântului și a producției scăzute de energie eoliană, care este cu 500-700 MW mai mică față de anul trecut. De asemenea, producția hidro este afectată de secetă, cu un deficit similar de 500-700 MW.

Vizualizări: 6,939

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: