Lider de sindicat din minerit: Mă doare că nu s-a protestat!

 “Mă doare că nu s-a protestat la modul general, să facem acțiuni!” O spune un lider vocal din cadrul Complexului Energetic Oltenia, chiar un sindicalist care a organizat mișcări de protest. Cu toate acestea, Manu Tomescu nu e deloc optimist când vine vorba de viitorul producătorului de energie. Spune că alta ar fi fost situația dacă s-ar fi protestat mai intens în urmă cu câțiva ani și dacă s-ar fi cerut să nu se închidă așa repede grupurile pe cărbune. 

Manu Tomescu a mai declarat într-un interviu la Radio Infinit că de când a început să se învârtă totul în jurul planului de restructurare, compania a rămas fără aproape patru mii de oameni.

“Se țin de planul de închidere. Pe mine mă deranjează că nu se recunoaște acest lucru ferm și categoric. Se simt efectele acestui plan de închidere și oamenii au început să protesteze, dar individual, fiecare pentru el când e pus pe listă. Mă doare că nu s-a protestat la modul general, să facem acțiuni, să avem revendicări în ce privește interesele tuturor salariaților. Stoparea închiderea grupurilor pe cărbune! Asta trebuie să cerem pentru că închiderea grupurilor pe cărbune ne lasă fără locuri de muncă, fără populație. Eram 13 mii de salariați în 2022. Azi mai suntem sub 9.000”, a declarat Manu Tomescu.

Viitorul se anunță sumbru mai ales dacă luăm în calcul avertismentul multor sindicaliști care spun că urmează un val uriaș de pensionări până la toamnă, când toți angajații care îndeplinesc condițiile de pensionare vor ieși din câmpul muncii ca să mai prindă avantajele actualei Legi a Pensiilor, care le aduce venituri mai mari și cu 1.700 de lei pe lună față de legea care se va aplica de la 1 septembrie.

Vizualizări: 2,678

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: