În plină arșiță, toții ochii sunt ațintiți spre CEO

Pe cod roșu de caniculă, fără vânt, cu debite scăzute pe mai toate râurile, toți ochii sunt ațintiți către Complexul Energetic Oltenia, spre energia pe cărbune pe care toți decidenții o vor închisă, dar de care e mare nevoie când nu ajută energia „verde”. 

Deputatul Claudiu Manta a găsit momentul perfect să reamintească acum cât de important e să fie renegociat planul de restructurare aprobat la Bruxelles pentru compania din Gorj.

Într-un interviu la Radio Infinit, Claudiu Manta a declarat ce știe deja toată lumea. Când e prea cald sau prea frig afară, e nevoie de cărbune și atunci toată lumea își amintește de Complexul Oltenia.

Planul de închidere trebuie rediscutat la Bruxelles mai ales că investițiile care ar trebui să înlocuiască energia pe cărbune încă sunt în așteptare și nu sunt șanse să fie gata prea curând.

„Ne amintim de CEO doar în situații critice, când e foarte cald sau e foarte frig și ne trezim cu prețurile la energie că se duc în cer. Apelul meu către ministrul Energiei este acela de a avea grijă de CEO și atunci nu e foarte cald sau ger și asta înseamnă obligatoriu renegocierea planului de restructurare pentru că din păcate e singura șansă de supraviețuire pe termen mediu și lung a acestei companii. Fără renegocierea planului, pur și simplu nu se poate”, a conchis parlamentarul. 

În ciuda secetei, hidrocentralele reușesc să producă circa două mii de MW. Cărbunele e pe locul patru, cu peste o mie de MW, asigurând aproximativ 20% din energia produsă în România. 

Ministrul Energiei a anunțat că vor mai fi repornite două grupuri pe cărbune, însă acest lucru încă nu s-a întâmplat. 

Vizualizări: 3,237

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: