Ce fructe se vând în Gorj cu 50 de bani kilogramul 

Este un an bun pentru fructe. În această perioadă s-au copt prunele iar producția este una foarte bună. Gorjenii care au livezi au decis să vândă surplusul de fructe la cei care vor să facă țuică sau palincă.


Cumpărătorii care vor să le culeagă direct de livadă pot lua kilogramul de prune cu 50 de bani, iar pentru cei care le vor livrate la domiciliu prețul ajunge la 2.5 lei.


"Avem foarte multe prune. De mulți ani nu am mai avut o producție așa de bună. Noi am cules cât ne este nouă necesar, dar ne pare rău să se strice pe jos. Am zis că poate sunt persoane interesate să facă țuică sau palincă și am decis să le vindem. Cei care doresc pot să vina să le culeagă direct din livadă și le vindem cu 50 de bani dacă le și culeg", povestește un localnic din Săcelu.


Sunt și gorjenii care le livrează în lădițe la cumpărători.


"Noi suntem acasă și culegem prunele și le livrăm la clienți dacă sunt comenzi mari. Kilogramul de prune pentru țuică, gata cules, este doi lei. De obicei avem clienți care iar zeci de kilograme sau toată producția. În aceste condiții le și ducem", a povestit un producător.

Galerie foto




Vizualizări: 12,700

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: