De ce s-au dublat lucrările de la gazonul din Stadionul Municipal!

Supărat pe adversarii politici de la recentele alegeri, primarul Marcel Romanescu acuză „manipulare”, referindu-se la fotografia cu stadionul fără iarbă prezentată recent de presă. Asta în condițiile în care nu adversarii politici au folosit stadionul pentru spectacole, mai mult sau mai puțin electorale, de Zilele orașului, sau pentru absolvirea liceenilor în săptămâna alegerilor, deși mai aveau atunci încă două săptămâni de cursuri.

Gazonul de pe Stadionul Municipal a suferit unele lucrări specifice care se fac anual, pe la începutul lunii mai, după ce ACS Viitorul, echipa lui Nicolae Sarcină, căreia i s-a aprobat anul acesta să plătească doar jumătate din tariful de închiriere al stadionului, susținuse ultimul joc al sezonului. 

S-a intervenit atunci pentru scarificarea gazonului, aerisirea acestuia și pentru supraînsămânțare și înnisipare, lucrări comandate de Primăria Târgu Jiu către anumite firme de profil. 

La doar două săptămâni de la finalizarea lucrărilor, atunci când aveau loc Zilele orașului, pe teren s-a montat o scenă, pe care au concertat timp de mai multe zile artiști invitați la evenimente. 

Ulterior, în următoarea săptămână, gazonul proaspăt ce începuse să se refacă ușor, a fost din nou stresat de balurile absolvenților, programate, peste noapte, în săptămâna dinaintea alegerilor, deși elevii mai aveau două săptămâni până la vacanță.

Acum, primarul Marcel Romanescu ne transmite, indirect, că acele lucrări ce s-au făcut și s-au facturat în luna mai, se efectuează, de fapt, din nou. Nu ne spune și de ce a fost necesară reluarea lucrărilor, aruncând vina pe Poa Annua.

În plus, acuză adversarii săi politici că încearcă să „manipuleze” opinia publică, prezentând fotografii nereale legate de terenul de fotbal. Teren care e tot fără iarbă și azi, deci fotografia e cât se poate de reală. Primarul ar vrea să credem cu toții că stadionul are încă gazon și că e normal ca aceste lucrări să se facă în perioada aceasta de caniculă severă, Gorjul fiind chiar și în cod roșu în ultimele zile, când la Târgu Jiu au fost și 39 de grade, iar pe nisipul din stadion, probabil 50. Asta, în condițiile în care toți specialiștii spun că nu se însămânțează gazon pe caniculă sau ger.

Dar cum situația la nivelul ierbii, al nisipului mai bine zis, e mai gravă decât se vede din avion, e greu să ne prefacem că lucrurile sunt în regulă acolo. 

Trecând peste acuzele la adresa adversarilor politici, care nu vedem ce legătură ar putea avea cu gazonul, poate doar dacă o fi trecut vreunul pe acolo să arunce cu o mână de semințe de mohor verde sau hirușor, primarul Romanescu a găsit rapid „vinovatul” pentru starea proastă a gazonului, deși e impropriu spus acum gazon pentru că nu mai există. Romanescu ne spune că „este vorba despre o acțiune de eliminare a unei specii de iarbă numită Poa Annua, specie invazivă care apare pe suprafețele cu gazon” și că într-o săptămână sau zece zile va răsări gazonul care s-a însămânțat. 

„S-a făcut o aerare cu carote a gazonului, se scoate materia organică depusă, s-a aspirat suprafața, apoi a avut loc o nisipare urmată de însămânțare. În 7-10 zile va fi vizibilă schimbarea, iar, până la începerea sezonului, vom avea un gazon de calitate pentru competițiile sportive ce vor urma”, a transmis primarul, însă nu se știe exact ce competiții vor urma pentru că ACS Viitorul și-a luat cu greu licența, la apel, iar acum e amenințată de faliment și jucătorii i-au cam plecat. 

Poate doar dacă va veni să joace la Târgu Jiu recent promovata în Liga 3 Vulturii Fărcășești, echipă care, după cum s-a văzut la meciurile de baraj, are și susținători numeroși ce ar mai anima tribunele goale ale Stadionului Municipal.

A, și ar mai fi ceva. Să zicem că gazonul reapare în zece zile, dar cine garantează că hirușorul nu apare din nou, că doar crește din belșug la doi pași de stadion, în vechiul ștrand abandonat de primărie dar și în fața bazinului de înot. Și acum chiar e în floare! 

Galerie foto






Vizualizări: 2,988

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: