Parada portului popular, la Hobița

Momente frumoase la Festivalul „RomânIA Autentică” organizat, weekendul acesta, la Hobița. Zeci de localnici și turiști îmbrăcați în straie populare au participat la o paradă a portului popular. Totul a pornit din curtea Casei Muzeu „Constantin Brâncuși”.

Zeci de oameni îmbrăcați în costume populare, însoțiți de fanfară, au făcut parada portului popular pe ulițele din Hobița. 

„E un moment foarte emoționant pentru mine. Am îmbrăcat special acest costum pe care îl am de la bunica. Am luat și ciorapi de lână, și opinci și am vrut să fac parte din acest festival deși nu locuiesc aici”, a mărturisit o tânără. „Noi venim în fiecare an la festival. E o ocazie minunată și pentru noi să ne mai întâlnim unii cu alții, să mai socializăm, să îmbrăcăm veșmintele acestea frumoase pe care le avem în lada de zestre de zeci de ani. Iar aici, în curtea lui Brâncuși”, emoțiile sunt și mai mari, a afirmat altă femeie.

Zeci de meșteri populari veniți din toate colțurile țării au participat la eveniment și doritorii au plecat acasă cu câte un obiect confecționat manual. 

Galerie foto




Vizualizări: 2,343

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: