Comuna din Gorj care are apă doar două ore pe zi

Localnicii din Aninoasa primesc apă doar două ore pe zi. Între 19 și 21, oamenii au apă la robinete. În rest, iau de la fântânile care încă nu au secat. Își fac rezerve să aibă apă întreaga zi. S-a ajuns aici pentru că a crescut consumul de apă și de patru ori, iar bazinele se golesc instant. Autoritățile bănuiesc că mulți localnici udă grădinile cu apă din rețea, dar nu îi pot controla și nici amenda. 

În Aninoasa, doar seara curge apă la robinet. Nu avem ce să facem. Ne descurcăm. „Avem doar seara un pic și nici nu prea e presiune. Avem o fântână în curte, dar a secat. Mai avem fântânile de pe uliță și mai luăm de acolo să avem de băut, de făcut mâncare, de spălat vase”, a spus o femeie. „Așa e vara. E foarte cald. Sunt oameni care udă porumbii, viile, nu doar legumele din grădină și e normal să nu ajungă apa”, a spus altă localnică. 

Edilul Ilie Petroi spune că s-a ajuns aici pentru că rezervele de apă au scăzut și consumul e și de patru ori mai mare. 

„Consumul este foarte mare. Și de 400% și dacă dăm drumul la apă, în două ore, se golesc bazinele. Așa am ajuns la soluția să avem apă doar seara. Sunt semnale că se udă grădini, dar noi nu putem verifica. Oamenii trebuie să verifice rețeaua, vanele, să nu fie probleme atunci când se livrează apa. Nu este apă și o țin eu oprită. Apa care se consumă, dacă ar fi să facem un calcul, ar fi cam 700 de litri pe gospodărie, dar se consumă mai mult de atât. Oamenii plătesc apa, dar e ieftină. E un leu metrul cub”, a afirmat primarul din Aninoasa.

Vizualizări: 1,427

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: