De ce nu poate PSD scăpa de Dragnea
Paul Stănescu, baronul PSD cel mai apropiat de Liviu Dragnea, i-a dat zilele astea o lovitură drept în suflet. Ministerul Dezvoltării s-a constituit parte civilă în dosarul TelDrum. Este un semnal clar că, în ciuda a ceea ce se întâmplă în Parlament, nimeni nu e dispus să facă pușcărie pentru Liviu Dragnea. Nici măcar prietenii lui cei mai apropiați, cărora rău le pare de Dragnea, dar și de ei li se rupe sufletul.
Ministerul Dezvoltării a fost prejudiciat de TelDrum cu 20 de milioane de euro, spun procurorii, iar Paul Stănescu pe de o parte a semnat pentru constituirea ca parte civilă, iar pe de altă parte era în fața DNA, ca susținător al lui Dragnea. A făcut-o ca prieten, spunea atunci pe scările DNA.
Nimeni nu mai crede în supraviețuirea lui Dragnea în PSD. Fostul președinte al partidului, Adrian Năstase, a spus că este cazul convocării unui congres pentru a discuta strategia de viitor a partidului. Nu a spus despre schimbarea lui Dragnea, dar un congres poate aduce și asta. Interesant este că Dragnea nu a fost ales de congres, ci prin vot direct de toți membrii PSD și doar printr-un astfel de vot va putea fi schimbat înainte de a i se termina mandatul.
Cu alte cuvinte, Dragnea stă bine pe picioarele lui, cel puțin în interiorul PSD. Oricât de jos a coborât partidul în sondaje pentru a-și salva liderul de pușcărie, măsurile par greu de luat. Ar trebui un consens al baronilor partidului, iar unele surse spun că se va ajunge la acest consens în luna ianuarie. Fiecare zi de întârziere înseamnă voturi pierdute pentru PSD, mai ales că anul viitor s-ar putea să dea și cu economia în gard, așa cum au făcut în acest an cu justiția.
Pesediștii mai au un motiv de supărare pe Liviu Dragnea. El este aproape absent din Parlament și din spațiul public în această perioadă în care ei îi execută ordinele de partid în privința legilor justiției. Mulți se plâng pe la colțuri că Dragnea nu și-a asumat aceste legi și îi lasă pe ei, parlamentarii, să primească înjurăturile electoratului.