Cât va costa un zbor turistic în spațiu!

O companie pregătește zboruri în spațiu, cu rachete, pentru anul 2027. Acestea ar vor fi disponibile din 2027 la prețul de 211.000 de dolari dar la alte companii prețurile au ajuns la 450 000 de dolari.

Compania chineză Deep Blue Aerospace și-a dezvăluit planurile de a scoate la vânzare luna aceasta primele două bilete pentru un zbor spațial planificat pentru 2027, la prețul de 211.000 de dolari per loc, a informat Reuters. Compania intenționează să ofere și alte bilete luna următoare. Pasagerii vor trăi o experiență suborbitală, ceea ce înseamnă că vor ajunge în spațiu, dar fără a intra pe orbita Pământului.

Industria turismului spațial este la început, cu câteva companii din SUA, precum Blue Origin și SpaceX, fiind primele care au lansat astfel de zboruri.

Deep Blue Aerospace a subliniat importanța rachetelor reutilizabile pentru a reduce costurile de lansare, ceea ce ar putea face turismul spațial mai accesibil pe scară largă. Compania a adăugat că plănuiește să recupereze o rachetă din spațiu în primul trimestru al anului 2025.

Alte companii chineze și-au manifestat, de asemenea, interesul pentru turismul spațial. CAS Space, o firmă susținută de statul chinez, a anunțat în mai 2024 că intenționează să lanseze zboruri comerciale pentru turiști până în 2028.

În vara anului trecut compania Virgin Galactic a anunțat cu succes desfășurarea primului său zbor comercial în spațiu, marcând o etapă esențială pentru firma fondată de miliardarul Richard Branson.

Lansată în 2004, Virgin Galactic mai avusese anterior cinci misiuni spațiale, însă acestea au implicat doar echipaj intern. De această dată, nava spațială VSS Unity a avut la bord patru pasageri: doi ofițeri de rang înalt din forțele aeriene italiene, un inginer din partea Consiliului Național de Cercetare din Italia (CNR), și un reprezentant al companiei Virgin Galactic.

Zborul a fost operat de doi piloți. În timpul călătoriei, pasagerii au avut parte de câteva minute în care s-au aflat în condiții de imponderabilitate, plutind liber în interiorul navei, desprinzându-se de scaunele lor.

Până în prezent, aproximativ 800 de persoane, inclusiv multe celebrități, au achiziționat bilete pentru o astfel de experiență spațială. Prețul inițial al unui bilet varia între 200.000 și 250.000 de dolari, însă ulterior a fost majorat până la 450.000 de dolari per pasager.

Vizualizări: 246

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Călătorii:

Citește și: