Cui se datorează seria de şapte victorii consecutive la Universitatea Craiova

Într-o şedinţă desfășurată în luna decembrie, când echipa mergea rău, finanțatorul Mihai Rotaru le-a pus jucătorilor  în vedere că nu mai înlocuiește antrenorul. Atunci patronul a ameninţat că va schimba jucătorii pentru că antrenorul fusese schimbat de mai multe ori.

Schimbarea la față a Universității Craiova, 7 victorii la rând în 2022, cea mai bună serie din cariera lui Laurențiu Reghecampf în Liga 1, își are originile în criza din decembrie trecut, scrie gsp.ro. Atunci când, ajuns la 7 meciuri fără succes, 4 remize și 3 eșecuri, tot antrenorul oltenilor își depășea recordul negativ înregistrat la începuturile sale în meserie, pe banca Gloriei Bistrița: 6 meciuri fără victorie (2 remize, 4 eșecuri), ce i-au adus demiterea pe 23 octombrie 2010.

Gazeta Sporturilor a dezvăluit că, la un moment dat, foarte supărat, finanțatorul Mihai Rotaru i-a băgat în ședință pe jucători. Iar mesajul său pentru ei ar fi fost unul foarte dur: „Am schimbat mulți antrenori, dar degeaba. Rezultatele sunt aceleași. De astăzi, nu mai pleacă antrenorul, plecați voi! Reghe are mână liberă până la sfârșitul sezonului”. Tot atunci, potrivit unor surse ale gsp.ro, Rotaru i-a anunțat că „nu vom face transferuri în această iarnă” și că va aduce la echipă „un om cu mână forte”.

Vorbea despre Marian Copilu, omul care câștigase patru titluri cu CFR Cluj, pe care l-a și instalat în funcția de manager general în luna ianuarie. Imediat ce a descins în Bănie, Copilu și-a mutat biroul chiar în cantonamentul de la Lunca Jiului, e zi de zi împreună cu jucătorii și planifică deja stagiunea viitoare.

Patronul Mihai Rotaru a trecut tot mai rar pe la baza de pregătire, iar când s-a întâmplat, n-a mai rămas să ia masa cu jucătorii ca altădată. Mai mult, le-a tăiat și din facilități, reducând drastic deplasările cu avionul iar amenzile s-au înmulțit.

O serie de şapte victorii consecutive în sezonul regulat a mai reușit Universitatea în debutul ediției 2020/2021, cu Cristiano Bergodi pe bancă.

Vizualizări: 1,453

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: