Clubul Pandurii, taxat pentru terenul de joc pe care l-a construit

Echipa Pandurii Târgu Jiu a fost nevoită să plătească cinci mii de lei pentru a putea juca pe propriul teren meciul din week-end. Autorităţile locale nu au făcut nici un fel de demers pentru a scuti de la plata acestei taxe echipa de tradiţie a oraşului, cea care a amenajat terenul actual investind acolo milioane de euro.

Primul meci oficial din acest an al echipei Pandurii a arătat că autorităţile locale nu mai au nici un fel de respect faţă de ceea ce însemnă echipa locală cu o tradiţie de 60 de ani în acest oraş.

În anul în care sărbătoreşte 60 de ani de existenţă, Pandurii este umilită sistematic de cei care conduc oraşul, dar nu cunosc istoria acestui club şi nici a construirii stadionului, pe care doar îl exploatează, fără a-i da întrebuinţarea pentru care a fost construit.

Stadionul Municipal, în forma sa actuală, a fost construit în perioada 2015 – 2019, lucrările fiind de fapt finalizate la construcţia propriu-zisă în 2017, dar trâgându-se de timp doi ani pentru ca acesta să nu mai fie predat clubului Pandurii, cum era stipulat în contractul de comodat care era în vigoare la acea vreme.

Toţi cei care au trecut  pe la conducerea oraşului au recunoscut public că se construia acest stadion pentru echipa Pandurii, şi, mai ales, datorită rezultatelor acestei echipe în Liga 1 şi Cupele Europene. Pe lângă aceste aspecte şi sacrificiile făcute de echipă de a juca pe terenuri străine, la Severin sau la Motru, ar trebui luate în calcul şi investiţiile pe care Pandurii le-a făcut de-a lungul timpului în baza sportivă de la Târgu Jiu, care a fost preluată în paragină şi modernizată continuu.

Numai amenajarea terenului actual a costat Pandurii mai multe milioane de euro, fiind vorba de un teren modern, pe suprafaţă de nisip, cu irigare şi sistem de degivrare.

Din păcate, respectul autorităţii locale faţă de ce a făcut şi ce a însemnat Pandurii pentru comunitatea locală este aproape de zero. La ultimul meci Primăria Târgu Jiu a cerut clubului Pandurii să plătească o taxă de cinci mii de lei să poată juca pe propriul teren, la fel ca orice altă echipă, aşa cum plătea de exemplu FCU Craiova când juca la Târgu Jiu.

Trecând peste faptul că acest stadion există doar pentru că a existat Pandurii, autorităţile locale ar putea face efortul de a lăsa să joace echipa oraşului gratuit pe propriul teren şi pentru că aceasta trece prin momente dificile, fiind în insolvenţă.

Galerie foto




Vizualizări: 1,950

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: