FRF nu aduce la Târgu Jiu nici naţionalele U 20 sau U 21

FRF a anunţat ce sume v cheltui cu organizarea și desfășurarea următoarelor șase meciuri ale naționalelor U21 și U20, respectiv selecționatei feminine de senioare a României. Nici unul dintre aceste meciuri nu se va disputa însă pe arena de la Târgu Jiu deşi preşedintele Răzvan Burleanu spunea că va studia starea terenului din localitate.

Comitetul de Urgență al Federației Române de Fotbal a aprobat costurile aferente organizării și desfășurării meciurilor din imediata perioadă a echipelor naționale ale României, U21 și U20, la masculin, respectiv senioare, la feminin. Liga2.ro a intrat în posesia documentului cu sumele aprobate pentru fiecare acțiune a naționalelor României din următoarea perioadă. Astfel, pentru meciul amical dintre România U21 și Finlanda U21, costurile aprobate de FRF se ridică la aproximativ 69.000 de euro. Jocul are loc în data de 25 martie, de la ora 17:15, pe stadionul Arcul de Triumf din București. Partida amicală dintre reprezentantele U21 ale Marocului, respectiv României, are un buget aprobat de 37.000 euro. Jocul se desfășoară la 29 martie, la Rabat, stadionul și ora de start nefiind încă stabilite. Pentru cele două jocuri test ale naționalei conduse de Florin Bratu FRF va cheltui aproximativ 106.000 de euro.

Costurile aferente organizării și desfășurării amicalului dintre România U20 și Norvegia U20 sunt aproximate de FRF la nu mai puțin de 89.000 de euro. Partida are loc la data de 24 martie, la Ploiești, pe stadionului ”Ilie Oană”. În schimb, amicalul pe care aceeași selecționată îl dispută cu Elveția U20, în deplasare, atrage pentru FRF cheltuieli de aproximativ 39.000 de euro. Meciul se dispută în data de 28 martie, la Wil, în Elveția. Pentru acțiunea de la finalul lunii martie a selecționatei conduse de Bogdan Lobonț, FRF va scoate din cont aproximativ 128.000 de euro, cu 22 de mii mai mult decât pentru naționala U21.

Astfel, nici unul dintre meciurile naţionalelor U 20 şi U 21 nu se va juca pe terenul de la Târgu Jiu şi nici măcar un meci al naţionalei feminine, deşi şeful FRF spunea că astfel de meciuri s-ar putea juca la Târgu Jiu, în funcţie de starea gazonului.

Naționala feminină antrenată de Cristian Dulca are meciuri programate în campania de calificare la Cupa Mondială din 2023, la începutul lunii aprilie, cu Elveția (8 aprilie, pe stadionul Arcul de Triumf din București) și cu Croația (12 aprilie, în deplasare, la Velika Gorica). FRF va scoate din cont aproximativ 117.000 de euro și pentru aceste două meciuri oficiale ale naționalei feminine.

Vizualizări: 367

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: