Condamnat pentru crima din Piața 9 Mai

Zece ani de închisoare este prima sentință dispusă în cazul crimei din Piața 9 Mai care a avut loc la sfârșitul lunii aprilie a anului trecut.

Cadavrul unui bărbat de 60 de ani a fost găsit în zona tarabelor de legume, legiștii constatând că moartea a fost una violentă.

Polițiștii l-au identificat rapid pe autorul crimei. Victima era un client vechi al cârciumii din zonă.
„Inculpatul şi victima se cunoșteau, aceasta din urmă fiind o persoană în vârstă de 60 de ani, care obișnuia să frecventeze localul deținut de inculpat. În seara zilei de 26.04.2021, ambii fiind sub influența băuturilor alcoolice, au avut un conflict în apropierea terasei, care a dus la decesul victimei”, potrivit rechizitoriului.

Deși era băut bine, bărbatul a vrut să mai consume câteva pahare de alcool, dar nu i s-a permis accesul pe terasă. De la un schimb dur de replici, s-a ajuns rapid de acte de violență.
Potrivit martorilor, victima a fost împinsă în gardul de policarbon ce desparte tarabele comercianților din piaţă de cârciumă, s-a dezechilibrat şi a căzut la pământ, fără a opune rezistență.

Dar bătaia a continuat, victima fiind lovită puternic cu piciorul în zona abdomenului şi a coastelor și lăsată în stradă, fără a i se acorda îngrijiri de nici una dintre persoanele care au asistat la desfășurarea conflictului.

După mai bine de o oră, un angajat al barului a sunat la 112. Echipajul Serviciului Județean de Ambulanță Gorj, ajuns la fața locului, a putut constata doar decesul victimei.

Legiștii au constatat că moartea bărbatului a fost violentă și s-a datorat hemoragiei interne. „Loviturile aplicate de inculpat au fost multiple şi au vizat zone vitale ale corpului, respectiv cap, torace (fracturi costale) şi abdomen (existând ruptură de mezenter, de mezo-colon şi de hil hepatic)”, potrivit medicilor.

Bărbatul de 39 de ani, fără antecedente penale, a fost condamnat la un deceniu de pușcărie. El va trebui să achite fiului victimei daune moale și materiale de peste 30.000 de lei.

Sentința Tribunalului Gorj nu este definitivă.

Vizualizări: 11,522

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: