Ce sume pierd minerii și energeticienii după noua lege a pensiilor

Noua lege a pensiilor, care va intra în vigoare la 1 septembrie, îi afectează în mod semnificativ pe mineri și energeticieni, prin pierderea recunoașterii condițiilor speciale de muncă, ceea ce va duce la pensii mai mici.

Deputatul USR Radu Miruță, care a susținut reducerea vârstei de pensionare pentru angajații din aceste sectoare, a declarat că salariații Complexului Energetic Oltenia vor pierde până la 2.100 de lei din pensie. "Beneficiile județului Gorj vor fi afectate drastic de la 1 septembrie. Cei care urmează să se pensioneze vor pierde între 1.600 și 2.100 de lei lunar," a spus parlamentarul.

Miruță a criticat autorii noii legi a pensiilor, numindu-i "prăduitori," și a subliniat că județul Gorj va suferi cel mai mult din cauza acestor schimbări. "Un om care va împlini vârsta de pensionare pe 2 septembrie a venit la mine plângând. Pentru o singură zi, va pierde 2.000 de lei din pensie," a adăugat deputatul.

Liderul USR Gorj le sugerează minerilor, care au anunțat proteste în Piața Prefecturii din Târgu-Jiu începând de joi, 8 august, să își mute protestele la sediile PSD și PNL. El afirmă că noua strategie energetică a țării, elaborată de aceste două partide, este mai severă decât planul de restructurare a Complexului Energetic Oltenia.

Vizualizări: 9,278

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: