Câți români vor fi pe stadion, la România – Slovacia!

Zeci de mii de români au impresionat întregul continent cu manifestarea afecțiunii lor față de echipa noastră națională la Munchen și la Koln. O nouă „invazie galbenă” se anunță și la Frankfurt, la România – Slovacia!

Tricolorii lui Edi Iordănescu dispută miercuri seară, împotriva Slovaciei, partida decisivă pentru calificarea în optimile de finală EURO 2024. Un rezultat de egalitate ar conveni ambelor formații și ar duce la ieșirea amândurora din grupe. Doar că, așa cum selecționerul și jucătorii au anunțat, România va juca la victorie și al câștigarea grupei!

Deși are în mod normal o capacitate de 58.000 de locuri pentru fotbal și ceva mai redusă, de 53.800 locuri la partide internaționale, Waldstadion din Frankfurt se prezintă la EURO 2024 cu un format redus potrivit normelor UEFA de organizare a partidelor care impun sectoare de siguranță.

Astfel, stadionul pe care își dispută în mod normal meciurile Eintracht Frankfurt poate primi maximum 47.000 de fani la Campionatul European din aceste zile.

Potrivit informațiilor obținute de ProSport din partea organizatorilor, se estimează că numărul total al suporterilor români din tribune, diseară, la România – Slovacia va fi de 33.000! Asta înseamnă 70% din capacitatea arenei pentru acest meci și depășește numărul românilor care au fost la Koln, pe RheinEnergieStadion, pentru România – Belgia, al doilea meci din grupele EURO pentru tricolori!

Trei meciuri s-au disputat până acum la EURO 2024 pe Waldstadion și există o șansă ca România – Slovacia să fixeze recordul de asistență pe această arenă la acest turneu final! Diferențele sunt însă destul de mici, e nevoie ca, pe lângă aportul consistent al românilor, și slovacii să contribuie cu o participare destul de însemnată până spre 47.000:

    46.685 – Elveția vs Germania 1-1

    46.177 – Danemarca vs Anglia 1-1

    45.181 – Belgia vs Slovacia 0-1

Pentru tricolori va fi primul contact cu suprafața de joc, atmosfera și condițiile Waldstadtion în vreme ce Slovacia a jucat deja aici un meci la EURO 2024, succesul surprinzător cu Belgia. 

Vizualizări: 749

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: