Redacția Pandurul angajează jurnaliști! Trimite CV-ul tău însoțit de răspunsul la întrebarea: De ce ai vrea să lucrezi la Pandurul? la [email protected] până la data de 15 ianuarie 2025.

(închide)

Când se pune gelatina la piftia de pasăre!

Pentru a obține o piftie deosebită, care să impresioneze prin gust și aspect, este esențial să mai respecți câteva trucuri simple dar eficiente. La piftia de pasăre este necesar să adaugi și gelatină, în acest caz fiind mai greu de obținut acel colagen natural de la carnea de porc.

În primul rând, dacă alegi să folosești gelatină ca adjuvant, trebuie să o adaugi spre final, când piftia este strecurată și doar puțin răcită, dar încă este caldă. Hidratează gelatina în apă rece, conform instrucțiunilor de pe ambalaj, și amestec-o bine în piftia caldă, evitând fierberea, deoarece aceasta îi poate distruge proprietățile de gelifiere.

O piftie tradițională de porc, bine făcută nu necesită gelatină, deoarece colagenul din picioare, șoric și oase este suficient pentru a asigura o închegare naturală.

Usturoiul joacă și acesta un rol crucial în aroma piftiei. Acesta trebuie adăugat și după ce ai oprit focul, când piftia este încă fierbinte, dar nu clocotindă. Aromele usturoiului sunt mai puternice atunci când nu este supus unei fierberi excesive. Zdrobește sau răzuiește usturoiul, amestecă-l în piftie, acoperă oala și lasă-l la infuzat cel puțin 15 - 30 de minute. Apoi, strecoară din nou lichidul pentru a elimina resturile de usturoi, păstrând o zeamă limpede și clară.

După ce ai strecurat zeama, când este răcită suficient, lasă piftia la frigider. Este esențial să fie lăsată măcar șase - opt ore la rece, pentru ca aspicul să se închege perfect.

Când faci piftie de porc, alege ingrediente bogate în colagen, precum picioare de porc, urechi sau șoric, pentru o textură fermă și naturală, fără a mai fi nevoie de gelatină.

Vizualizări: 331

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: