Campionul olimpic gorjean la revenirea în România: „Viața noastră s-a schimbat”

Campion olimpic la Paris, gorjeanul Marian Enache a revenit miercuri în țară, alături de lotul de canotaj al României. Enache a vorbit de la microfonul salonului de protocol al aeroportului Otopeni spunând că a scris istorie cu cerneală de aur.

Marian Enache și Andrei Cornea, primii campioni olimpic români la dublu vâsle masculin, au revenit în țară miercuri și au vorbit despre rezultatul de la Paris. Cei doi au fost copleșiți de sentimente de bucurie dar au vorbit și despre ce urmează pentru ei. Nu vor să lase aurul câștigat la Paris să cântărească mai greu decât este cazul și vor să obțină rezultate importante în continuare.

„Ne bucurăm să fim acasă, chiar ne-a lipsit aerul de România. Medaliile noastre sunt în siguranță. De când le-am câștigat nu prea am putut să dormim, deoarece ne era frică să nu fie un vis. Eu i-am zis lui Andrei că de asta am fost acolo, să câștigăm aurul, nu altă medalie. Nu aveam cum să ratăm acest rezultat. Am simțit fiecare energie pozitivă care s-a îndreptat către barca noastră. Cel mai important e că toată susținerea a venit din partea dumneavoastră, ne-ați făcut vizibili”, a spus Marian Enache după primirea călduroasă de pe aeroport.

Campionul olimpic a vorbit apoi și despre cum este să scrii istorie în acest sport. „Nu vrem să ne adâncim în rezultatul acesta, mai avem obiective pentru viitor. Dar viața noastră s-a schimbat în bine. Am întâlnit legende și am apărut peste tot. Pentru mine să scriu istorie e ceva la îndemână, am făcut asta de la începutul carierei mele la seniori. Este un sentiment unic, mai ales când scrii istoria cu cerneală de aur. Nu există un sentiment mai frumos decât să fii campion olimpic”, a declarat Marian Enache.

Cu o zi înaintea sosirii în țară Marian Eneche și-a serbat ziua de naștere, ocazie cu care Ministerul Afacerilor Interne, Romania i-a urat La mulți ani gorjeanului  la împlinirea celor 29 de ani: „La mulți ani, Marian! La mulți ani, Campionule! În urmă cu 5 zile, Marian, sportiv al clubului Dinamo câștiga, împreună cu Andrei Cornea, medalia de aur la  Jocurile Olimpice de la Paris, în proba de dublu vâsle masculin. O cursă extraordinară, o cursă a vieții, așa cum au descris-o. Ca într-o carte în care sunt așternute cuvintele, așa și-a prezentat și Marian palmele de campion, palme peste care s-a așternut tot efortul și toată munca titanică depusă de-a lungul anilor! Toate s-au înclinat în fața medaliei de aur pe care acum o poate purta la gât cu mândrie! Ne înclinăm și noi! În fața ta și a tuturor sportivilor care în aceste zile ne-au făcut mai mult decât mândri! La mulți ani!”

Galerie foto











Vizualizări: 1,436

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: